Hlavní obsah

Zlín porazil Spartu 4:1, v duelu bylo uděleno 439 trestných minut

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 46. kole extraligy pražskou Spartu 4:1. V duelu padl historický rekord soutěže v počtu trestných minut, jichž sudí udělili celkem 439. Po sérii bitek skončil zápas předčasně celkem pro 14 hokejistů, trest do konce utkání dostalo po sedmi hráčích z obou týmů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína se radují po vítězství. (ilustrační foto)

Článek

Berani rozhodli o svém vítězství vynikajícím nástupem, neboť v osmé minutě vedli již 3:0. Ukončili tak čtyřzápasovou vítěznou sérii Pražanů.

Zlín vstoupil do zápasu sebevědomě a měl doslova raketový nástup, neboť na začátku čtvrté minuty vedl už dvoubrankovým náskokem. Nejdříve Vlach překonal po úniku z křídla přízemní střelou zpoza kruhů brankáře Přikryla. Za necelé dvě minuty při signalizovaném vyloučení jednoho ze sparťanů prostřelil hostujícího gólmana Köhler.

Berani měli poté 99 sekund početní výhodu čtyři na tři. Domácí ji nevyužili, nicméně tři sekundy po návratu vyloučených hráčů na led tečoval po střele Švrčka kotouč do sparťanské sítě Záhorovský. Třetí úspěch Beranů vzápětí ještě potvrdil videorozhodčí. Sparta se dostala zpět do hry zásluhou využité přesilovky, po přesné kombinaci prostřelil Sedláčkovy betony Gulaši.

V 15. minutě se postarala o vzruch situace ve sparťanské obranné třetině: Vlach fauloval u mantinelu Hromase a poté se strhla bitka mezi Hrdelem a Sivákem, do které se ještě zapojili další hráči. Rozhodčí udělili celkem 31 trestných minut a Hrdel odešel předčasně pod sprchy.

Emoce ovládly hru i o minutu později. Po Kristkově střele zazvonila tyčka, diváci se dožadovali branky. Rozhodčí nechal ve hře pokračovat, při útoku hostů fauloval Švrček beka Hanzlíka a byl vyloučen rovněž do konce utkání.

Druhá třetina začala ve stejném duchu jako úvodní. Trestná lavice nevychladla a rozhodčí rozdávali tresty jako na běžícím pásu. Při zlínské přesilovce se strhla další mela, po které byli oba největší kohouti Linhart a Podlešák vyloučeni do konce zápasu.

Poté se začal hrát hokej. Sparta se snažila zkorigovat nepříznivý stav, ale přesilové hry nebyly její silnou stránkou. Zlínská jistota se jmenovala Sedláček, v polovině utkání kryl nebezpečný průnik Kratěny. Domácí šli do tříbrankového vedení zásluhou využité přesilovky, když se podruhé v zápase trefil Záhorovský, jenž překvapil Přikryla střelou do horní části branky.

Závěrečná část zápasu přinesla stejný obrázek jako předchozí třetiny: hned v úvodu se strhla hromadná bitka, do níž se zapojilo celkem deset hráčů obou týmů. Nervózní utkání se poté již jen dohrávalo; v závěrečných deseti minutách hráči spíše jen předstírali zájem o útočnou aktivitu a místo toho čekali na závěrečný hvizd.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Roman Vlach (Kubiš), 4. Köhler (Balaštík), 8. Záhorovský (Švrček, Kristek), 33. Záhorovský (Důras, Kristek) - 13. Gulaši (Kratěna, Vykoukal). Rozhodčí: Polák, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:10, navíc Kučný 5 min. a do konce utkání + trest ve hře, Švrček, Linhart, Balán, Köhler, Sivák, Galvas všichni 5 min. a do konce utkání, Roman Vlach 10 min. - Hrdel, Podlešák, Ton, Hromas, D. Výborný, Philipp, Jan Hanzlík 5 min. a do konce utkání, Koreis 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5141.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Sparta Praha: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený, Bolf - Hromas, Hrdel, Koreis - Kratěna, Broš, Ručinský - Ton, D. Výborný, Podlešák - M. Látal, Langhammer. Trenéři: D. Volek a Holaň.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články