Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílil americký obránce Mitchell

Hokejisté Pardubic získali těsně před nedělní uzávěrkou přestupů další zámořskou posilu, do východočeského klubu zamířil americký obránce Kevin Mitchell z Olympije Lublaň. Eaton získal devětadvacetiletého rodáka z Bronxu na hostování do konce sezóny. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Vedení Pardubic se snažilo získat nejdříve jiné posily, které působí v nižší zámořské AHL, ale k dohodě nedošlo. "Jednali jsme s kvalitními obránci, kteří působí v AHL. Mathieu Dandenault se teď zranil na tříslech a nebude měsíc k dispozici, takže naši nabídku odmítl. Dalším byl Chris Armstrong, který je také zraněný a nemůže přicestovat do Evropy," řekl serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

"Jednali jsme i s dalšími hráči z AHL, jejich finanční požadavky však přesahovaly možnosti klubu stejně jako u dalších hráčů z Evropy. Proto jsme angažovali nejproduktivnějšího hráče Lublaně se solidními fyzickými parametry," doplnil Kusý k angažování 185 centimetrů vysokého a 90 kilogramů vážícího zadáka.

V dresu Olympije Lublaň, která hraje otevřenou rakouskou nejvyšší soutěž, si Mitchell v této sezóně připsal v 45 zápasech 34 bodů za devět branek a 25 asistencí. Inkasoval také 105 trestných minut. Ve slovinském klubu působí už třetí sezónu, v té minulé si odskočil na šest utkání do švýcarského celku Rapperswil-Jona.

V roce 1998 draftovalo Mitchella v devátém kole Calgary, ale NHL nikdy nehrál. Po působení v juniorské OHL v Guelphu a Oshawě hrál nižší soutěže. V AHL prošel tým Hamiltonu, Houstonu, Bridgeportu a Clevelandu. V ECHL hrál za Louisianu. Do Evropy se vydal poprvé v roce 2004, kdy zamířil do německého Iserlohnu. Pak si vyzkoušel i angažmá v celku Vídeň Capitals a v Hamburku.

V Pardubicích už působí americký zadák Jeff Jillson, kanadský bek Aaron MacKenzie a v útoku další Kanaďan Adam Pineault. V úvodu sezóny vypomáhal Eatonu také kanadský forvard Colby Genoway, který se ale pak vrátil do Ilvesu Tampere.

Reklama

Související témata: