Hlavní obsah

Šlégr se vrátil na led, ale k bodům nepomohl

LITVÍNOV

Zcela nečekaně se objevil v zápase s Libercem po více než čtyřech měsících znovu na extraligovém ledě litvínovský hokejový obránce Jiří Šlégr. Zkušený bek před obnoveným zraněním zad hrál naposledy v 6. kole proti Vítkovicím 20. září. V neděli Litvínovu ale k bodům nepomohl.

Článek

Spekulovalo se o jeho návratu do sestavy v období po olympijské přestávce, nakonec k tomu došlo už nyní. „Myslím, že z pochopitelných důvodů. Nová posila ze Sparty Mára Černošek nemůže hrát. Karel Pilař se nám zranil, Míla Gureň odešel na hostování do Ústí a nemáme obránců nazbyt. Řekl jsem si, že to zkusím, protože s mužstvem už nějaký čas trénuji. Počítal jsem s několika střídáními, ale dopadlo to tak, že jsem zvládl celý zápas,“ líčil Šlégr.

Jak byl spokojen se svým výkonem? „Určitě to nebylo bůhvíco, že bych hrál nějakého playmakera. Ale obával jsem se, že to bude ještě horší. Je rozdíl mezi tréninkem a zápasem. Zpočátku jsem se musel srovnat s vyšším tempem, chyběla mi rychlost. Několikrát se mi stalo, že mi protihráč projel u mantinelu,“ vykládal litvínovský hrající asistent trenéra.

Cítil nervozitu? „Vůbec ne. Spíš jsem nevěděl, jak budu reagovat na rychlejší protiútoky,“ svěřil se protřelý bek.

„Byl to zápas charakteru play off. Obě mužstva se snažila bránit a výsledek tomu napovídal. Asi rozhodla naše neproměněná přesilovka pěti proti třem. Samozřejmě nás to mrzí, protože doma bychom měli vyhrávat. Ve třetí třetině jsme se snažili čekat na chyby soupeře, ale bohužel se to nepovedlo. Sami jsme udělali chybu a dostali rozhodující gól,“ zamýšlel se Šlégr, který za měsíc oslaví 39. narozeniny. V  obranné dvojici nastoupil s o 21 let mladším Petrem Kousalíkem!

„Vybral jsem si ho k sobě. Je mladý a umí dobře bruslit. Před zápasem jsem s ním hovořil v tom duchu, že kdybych někde propadl, tak za mě musí zaskočit. Myslím, že má obrovskou budoucnost, pokud se bude hokeji poctivě věnovat,“ řekl obránce na adresu mladého parťáka.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno