Hlavní obsah

Kdyby nemlátili Vlacha, nemuselo se to stát, tvrdí zlínský mstitel Kučný

Více gladiátorské souboje než hokej připomínal nedělní extraligový zápas mezi domácím Zlínem a pražskou Spartou. Z rekordního počtu rozdaných 439 trestných minut vybočovaly především dva momenty. Když hostující Hrdel zmlátil Vlacha tak, že zlínský útočník skončil v nemocnici s vykloubeným ramenem, a když domácí Kučný zákeřně udeřil pěstí do obličeje kapitána Sparty Výborného.

Článek

Domácí Zlín vedl nad Spartou už po patnácti minutách zápasu 3:1, když autor první branky Roman Vlach tvrdě sestřelil u pravého mantinelu Hromase. Okamžitě se na zlínského forvarda vrhli Hrdel a Koreis, Hrdel pak do ležícího a o deset čísel menšího hráče bušil pěstmi. Výsledkem bylo, že Vlach musel s vykloubeným ramenem do nemocnice a není jasné, jestli pro něj sezóna předčasně neskončila.

"Do té doby byl zápas v pohodě, ale Hrdel do něj bušil, když ležel na zemi," rozčiloval se na webu PSG Zlín obránce Jiří Kučný, jenž byl hlavním aktérem dalšího velkého incidentu v zápase.

Podlý úder do obličeje Výborného

Na začátku třetí třetiny se do sebe na ledě pustily rovnou celé pětky. Kučný se držel se sparťanem Výborným, vysvlečeným z dresu. Když jej stáhl na led, vlétl mezi oba soky rozhodčí s rozpaženýma rukama na znamení, že je šarvátka u konce. Jenže Kučnému to evidentně nestačilo - za zády sudího přijel k Výbornému a pravou rukou bez rukavice doslova knokautoval sparťanského kapitána ranou do obličeje.

"Vzpomněl jsem si na to, co sparťani udělali Vlachovi. A Výborný ještě vyhrožoval, že budou nějaké odvety nebo co," obhajoval svůj zkrat Kučný, jenž nebyl jediným "boxerem" ve zlínském dresu. Jan Švrček zase trefil do obličeje sparťanského obránce Hanzlíka. "Ale nebyl to žádný brutální úder. Hanzlík byl za půl minuty zpátky na ledě," tvrdil zlínský bek.

Gulaši: Pořád do nás naráželi a provokovali

Hokejisté Sparty v zápase rychle prohrávali už o tři branky, takže frustrace některých hráčů se dala pochopit. Podle hráčů pražského týmu to ale nebyl jediný důvod, proč se utkání zvrhlo v řadu bitek. "Pokud do vás soupeř pořád naráží a provokuje vás, tak je těžké v takovém zápase udržet nervy na uzdě. Nedivím se, že to tak dopadlo," řekl v rozhovoru pro Českou televizi obránce Sparty Michal Gulaši.

Reklama

Související témata: