Hlavní obsah

Tohle nikdo nezažil. Pro český hokej je to ostuda, zlobil se kouč Sparty Holaň

PRAHA/ZLÍN

Zápasům mezi hokejisty Zlína a Sparty nikdy nechyběl pořádný náboj, ale to, co předvedli hráči obou týmů v nedělním kole extraligy, nemělo v historii soutěže obdoby. Po drtivém nástupu domácího týmu, jenž si brzy vypracoval až tříbrankový náskok, zápas několikrát přerušily neustálé bitky hráčů. Celkem čtrnáct hokejistů, po sedmi na obou stranách, bylo vyloučeno do konce utkání.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Vlevo Martin Podlešák ze Sparty, vpravo zlínský Tomáš Linhart

Článek

"Asi kvalitní příprava na play-off," komentoval po zápase v rozhovoru pro Českou televizi dění na ledě trenér Zlína Zdeněk Venera. Pro neustálé šarvátky měl vlastní vysvětlení: "Bylo to zbytečně vyhecované... Samozřejmě, že když někdo rychle prohrává 3:0, tak je podrážděný, to se dá pochopit," narážel na svého soupeře.

Jeho protějšek na lavičce Sparty Miloš Holaň byl z celého zápasu na velkých rozpacích. "Člověk si říká, že už ho nic nemůže překvapit, ale tohle asi nikdo ještě nezažil. Pro český hokej je to spíš ostuda...."

Zároveň naznačil, že některé zákroky zlínských hráčů by neměly ujít dodatečnému postihu. "My si některé ty zákroky prohlédneme na videu a myslím, že by se k tomu kompetentní lidé měli vyjádřit. Protože některé by si zasloužily tvrdší potrestání, než jen vyloučení do konce zápasu," prohlásil Holaň.

Na to odpověděl Venera jasně: "My neměli proč být podráždění. My ne," vzkázal. "Bylo to trochu vyhecované, ale nemyslím, že by šlo o něco extrémního. Některé ty věci vypadaly škaredě, ale vyplynulo to ze hry, k hokeji to patří," myslí si útočník Martin Záhorovský, jenž dvěma góly rozhodl o výhře Zlína 4:1.

Reklama

Související témata: