Hlavní obsah

Vykoukal: Se Zlínem se to urovná, s Köhlerem ne!

Marek BurkertPrávo

Pár hodin po skandálním zápase ve Zlíně se sparťané sešli v kabině a s vychladlými hlavami se podívali na záznam nedělního zápasu. Když ale obránce Jiří Vykoukal vyšel ze šatny, začaly jím zase cloumat emoce. Popisoval totiž chování zlínského útočníka Bedřicha Köhlera. „Aby někdo na ledě nadával vaší rodině, to už je moc. Bitky se urovnají, ale to, co předvedl Köhler, to se neurovná nikdy.“

Článek

K čemu jste se u videa dobrali?

Podívali jsme se na zápas v kabině a Zlín hrál prvních osm devět minut fantasticky. Mohli jsme klidně prohrávat 5:0. Byli výborně připraveni, zatímco my jsme byli někde ve Velké Bíteši...

A další část utkání?

Co se dělo potom, jsem ještě nezažil. Stane se, že je to někdy na hranici a musí to pak řešit disciplinárka. Viděl jsem komentář pana Venery, myslím si, že je to odborník, ale nemůžu s ním souhlasit v tom, že my jsme byli ti podráždění a neudrželi jsme nervy. Největší bitka začala, když na Hromase před gólmanem naskákali tři hráči a vyprovokovali to.

Bolel vás ten zápas i v televizi?

Já byl nas.anej hlavně na sebe. U druhýho gólu nás jejich první lajna rozebrala jako na kolotoči. To mě štvalo. Ale jedna věc mě štve úplně nejvíc.

Která?

Bitky prostě jsou a budou. Můžou se přenést do dalšího zápasu, vyřeší se to a jedeme dál. Ale, aby někdo na ledě nadával vaší rodině, což udělal Köhler, který přijel na buly a říká našemu hráči, že jeho máma je ku.va a chlastá. To by nesl špatně každý. Jestli tenhle kluk tohle říká, tak to se nedá v žádným případě urovnat. To se s ním potáhne: On to se Spartou prostě neurovná! Nakonec nestalo se to od něj poprvé. Předtím zase přijel a začal: Tvoje matka, když byla těhotná, tak chlastala... takovéhle věci...Opakuji: to se nedá urovnat. Bitky se dají urovnat, tohle ne!

Existuje varianta, že byste se se Zlínem potkali v play-off...

My musíme chtít hlavně hrát hokej. Potřebujem získávat body, ale to, co udělal hráč Köhler, se prostě nepřekousne. Když vám někdo takhle zajíždí do rodiny. Na ledě si nadáváme, není to žádný rozhovor na intelektuální úrovni, ale tohle ne. Stalo se to na MS Zidanovi a víte, jak reagoval.

Nejvíc se ovšem probírá rána Kučného do obličeje Davida Výborného.

To byla na Davida samozřejmě podpásovka. Všichni vědí, že Zlín podal žalobu na Richarda Stehlíka (za úder do obličeje Jaroslava Balaštíka v přípravném zápase - pozn.).Teď si ale můžeme říct, že kážou vodu a někde potají pijou víno.

Sám jste říkal, že na ledě padají nadávky často, proč to zrovna ve Zlíně přerostlo do tak monstrózní podoby?

Když sem přijede hrát Kanaďan, tak se taky první naučí říkat sprostá slova. Ale zase se vracím k tomu Köhlerovi. To už je moc. Říkali jsme si, že to bylo za trenéra Bokroše, že to je taktika. Spousta lidí věřila, že za trenéra Venery se to změní. Hrajou výborně, mají sílu. Ale tyhle věci jsou jen ve Zlíně, je tam taková atmosféra. Ti kluci se chovají jinak, než když pak jedou hrát ven.

Znamená to, že hned příštím zápase proti Zlínu po Köhlerovi půjde celá Sparta?

Nemusí to tak být, ale o tom člověku budou vědět lidi kolem hokeje, co je zač, když vám tohle vypráví. Uvidíme, co si o tom pomyslí jeho vlastní rodiče.

Chybí respekt?

Taky jsem si za kariéru nadával se spoustou hráčů, ale abych tohle říkal o něčí mámě? To si Köhler musí srovnat v sobě. V extralize to bude mít těžký.

Reklama

Související témata: