Hlavní obsah

Tresty za bitky ve Zlíně? Sto tisíc pro kluby, stop na čtyři zápasy jako maximum pro Kučného

PRAHA

Tresty, které jsou pro smích, vynesla disciplinární komise Asociace profesionálních klubů nad aktéry nedělní hokejové bitky ve Zlíně, která překonala všechno, co extraliga pamatuje. Nejvyšší trest vyfasoval zlínský Jiří Kučný, jenž si za napadení Davida Výborného nezahraje čtyři zápasy, zatímco další zlínský hráč Jan Svrček bude stát dvě utkání a sparťanský obránce René Vydarený jedno střetnutí.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Neustálé potyčky hráčů provázely celé utkání Zlína se Spartou

Článek

Hokejová disciplinárka byla hodně shovívavá, neboť skandální duel hokejistů Zlína a Sparty přepsal extraligovou historii. Sudí totiž rozdali po několika šarvátkách a vzájemných bitkách rekordních 439 trestných minut a v závěru dokonce hrozilo, že se zápas pro nízký počet hráčů vůbec nedohraje. Žádný div, že střetnutí bylo druhý den propíráno ze všech stran a s napětím se čekalo, jaké tresty disciplinární komise před úterním pokračováním extraligy vynese.

Ta udělila Zlínu i Spartě pokutu ve shodné výši 100 tisíc korun za jednání proti duchu fair play, nesportovní chování a fyzické napadení, jež vedlo k poškození pověsti extraligy.

Ortel, který vynesla nad třemi hlavními aktéry šarvátek, byl nakonec také hodně mírný. Jiří Kučný, jenž nasbíral celkem padesát trestných minut včetně trestu ve hře, si nezahraje čtyři zápasy, takže na extraligovém ledě se objeví až po olympijské přestávce. Přitom Kučný napálil pěstí do obličeje sparťanského hokejistu Davida Výborného po ukončení vzájemné potyčky na začátku třetí třetiny.

Kučného zlínský spoluhráč Jan Svrček bude za zákrok na Hanzlíka, jemuž šel po krku, stát dvě utkání, sparťanský hokejista René Vydarený bude za zákrok na Kubiše nuceně odpočívat jeden zápas.

Reklama

Související témata: