Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:1Zlín porazil Plzeň a přiblížil se prvnímu místu na tři body

ZLÍN

Hokejisté Zlína přehráli ve šlágru 47. extraligového kola Plzeň 4:1 a přiblížili se soupeři v čele tabulky na rozdíl tří bodů. Západočeši sice brzy vedli, ale Zlín výsledek ještě do konce první třetiny otočil a poté si vedení bez problémů pohlídal. Berani si připsali čtvrtou výhru za sebou.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Lukáš Hvila z Plzně za brankou Jakuba Sedláčka ze Zlína.

Článek

Plzeň měla v úvodu více než minutu přesilovou hru čtyři na tři, nicméně využila až početní výhodu pět na čtyři. Patnáct sekund před návratem Kristka na ledovou plochu úspěšně tečoval střelu Hanzlíka od modré Kanaďan Scofield, když brankář Sedláček nestačil na teč zareagovat.

Zlín vyrovnal v 11. minutě. Obránce Míka vystřelil od modré čáry, Pöpperle vyrazil kotouč před Lešku a zlínský centr bekhendem překonal plzeňského gólmana. Vyrovnávací branku Zlína ještě posvětil videorozhodčí.

Berani šli za další minutu poprvé v utkání do vedení, na trestnou lavici zamířil Hanzlík a domácí po 25 sekundách využili přesilovku zásluhou Linharta. Berani hráli aktivně a třetí úspěch přidal v oslabení po chybě plzeňské obrany Důras, který úspěšně zakončil únik po křídle povedeným blafákem. Zlín mohli náskok ještě zvýšit, ale Bořuta pálil vedle.

Západočeši promarnili na začátku druhé třetiny dvě početní výhody. Zlínští hráli pozorně v defenzivě, šance hostů pochytal výborný gólman Sedláček. Domácí hráli v pohodě, čtvrtý gól přidal v polovině zápasu aktivní Záhorovský, který krásně unikl po křídle, obešel O´Briena a zavěsil do horního rohu hostující branky.

Domácí tlak se stupňoval, kontrolovali hru a před hostující brankou bylo řádně horko především v přesilovkách. Pöpperle zneškodnil teč Balaštíka, střelu Hamrlíka, Bořuty a odolal i při více než půlminutové početní výhodě pět na tři.

Ve třetí části se Plzeň pokoušela vstřelit kontaktní branku, ale Zlín se v pohodě ubránil. A co víc, hrozil z rychlých protiútoků. Velkou šanci spálil Köhler, chvíli na to jel sám na brankáře Důras, ale ani on náskok domácího celku nezvýšil. Stejně dopadl Ondráček. Hosté postupem času rezignovali a utkání se pouze dohrávalo.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Leška, 12. Linhart (Leška, Hamrlík), 15. Důras, 31. Záhorovský (Kristek, Galvas) - 6. Scofield (Jiří Hanzlík, Hvila). Rozhodčí: Blecha, Turčan - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5110.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Míka, Galvas, Bořuta, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Mokrejš, Sivák - J. Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Plzeň: Pöpperle - Benda, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, O´Brien, Dobrovolný - Bomersback, Vampola, Vlasák - Adamský, Tvrdík, Dvořák - Scofield, Jan Kovář, Hvila - Stránský, Vostřák, Heřman, od 41. navíc Pitule. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama