Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 2:0Vítkovice udolaly Budějovice dvěma góly Klimka

OSTRAVA

Dva góly Lukáše Klimka vynesly hokejistům Vítkovic vítězství 2:0 nad Českými Budějovicemi ve 47. kole extraligy. Domácí byli v přetaktizované partii nebezpečnější, gólman Jakub Štěpánek na druhou nulu v sezoně vynaložil 31 zákroků, ale jen minimum proti nebezpečným střelám.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Viktor Ujčík z Vítkovic (vpravo) a Aleš Ježek z Českých Budějovic.

Článek

Nástup domácích byl slibný, jenže velkou příležitostí Ujčíka, kterého v třetí minutě vychytal Kovář, to také skončilo. Jihočeši pak pozornou hrou ve středním pásmu náznaky soupeřova tlaku bez potíží eliminovali a vystrkovali růžky. Pletka v osmé minutě na Štěpánka nevyzrál šikovnou tečí. Hosté měli střeleckou převahu, ale v závěru první třetiny byli rádi, že Štefankova dělovka z mezikruží těsně minula síť.

Defenzíva vládla. I ve druhé části se oba celky soustředily zejména na zahušťování středního pásma. Možností bylo poskrovnu, a když si Ujčík v 28. minutě opět sám najel před Kováře, jeho rána se nevešla mezi tyče. Svázanou a taktickou bitvu domácí převážili na svou stranu v přesilovce: 57 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky se Klimek na dva pokusy prosadil z brankoviště a ukončil dlouhé čekání na gól.

Hosté v závěru zjednodušili hru a více se tlačili před branku, ale vítkovická obrana dobrou poziční hrou ušetřila Štěpánka potenciálního ohrožení. Budějovičtí přečkali deset minut před koncem stoprocentní možnost Burgera, jehož jeho řada zápas stejně rozhodla. O střídání později se už Klimek v závaru před brankou dostal k nechytatelné dorážce a zpečetil tři body svou jedenáctou trefou sezony. Pak měl ještě dvakrát na holi hattrick, ale skóre se už nezměnilo.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Klimek (Svačina, Burger), 52. Klimek (Sičák, Burger). Rozhodčí: R. Svoboda, Šindler - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3274.
Vítkovice: Štěpánek - Trnka, Kuboš, Sičák, Barinka, Jurečka, Voráček, Rehák - Klimek, Štefanka, Krenželok - Szturc, Burger, Svačina - Ujčík, Vrána, Kvapil - Káňa, Treille, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
České Budějovice: Jakub Kovář - Poživil, Ptáček, Snopek, Gřegořek, Melichar, Kotaška - Gulaš, Šimánek, Pletka - Veselý, Vak, Sailer - Hudec, Červený, Melichárek - Kuchejda, Kostourek, Ježek. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: