Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 4:3Mladoboleslavský dočasný kouč Bukač slavil výhru nad Litvínovem

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v 47. kole extraligy Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech a dočasný kouč Luděk Bukač mladší slavil ve své extraligové premiéře výhru. Sportovní manažer Středočechů nahradil v pondělí odvolaného Vladimíra Čermáka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodující samostatný nájezd. David Vrbata (vlevo) z Mladé Boleslavi a brankář Petr Franěk z Litvínova.

Článek

Dnes se s týmem díky vítězné brance Davida Vrbaty, která ukončila sérii čtyř porážek, posunul na desáté místo před Karlovy Vary. Litvínov prohrál počtvrté za sebou a je o skóre dvanáctý. Stínem zápasu bylo zranění domácího útočníka Lukáše Pabišky, který byl po faulu Jiřího Šlégra letecky převezen do nemocnice.

Mladé Boleslavi vyšel vstup do utkání a už po 116 vteřinách se dočkala vedení, když dostal prostor k zakončení kapitán Král. Odpovědět mohl Saulietis, ale jeho ránu Schwarz vyrazil. Potom hrál Litvínov přesilovku, nejdříve v ní nevyužil šanci Jenáček, pak ujel Šlégrovi Pabiška, do šance se nedostal, ale v rohu jej nedávný navrátilec do obrany Severočechů vrazil na nepříjemně na mantinel.

Pro oba zápas skončil. Hrající asistent Litvínova Šlégr putoval do šatny s trestem ve hře a Pabiška opustil led na nosítkách a odletěl vrtulníkem na vyšetření do Prahy. Dočasný kouč domácích, který nemohl počítat se zraněným Supem, musel po Pabiškově odstoupení znovu zamíchat složením útoků, které na dnešní utkání oproti svému předchůdci Čermákovi pozměnil.

Když už hráli hosté v oslabení, měli dvě velké šance. Nejdříve ujel sám Kubinčák, pak se dostal do dobré pozice i Punčochář, ale ani jeden na Schwarze nevyzráli. V šanci pak minul domácí Macho, vynutil si faul, ale hosté dvě minuty v třech proti pěti přečkali. Zvýšení domácí nepřinesla ani rána Macha od modré čáry. A v 11. minutě vyrovnal Viktor Hübl, který přes ležícího Schwarze doklepl vlastní střelu odraženou od zadního mantinelu.

Vrátit vedení domácí mohl ještě v úvodní části Vrbata. Povedlo se to až po 68 vteřinách druhé části Machovi, který v přesilovce dorážel po Lehikoinenově střele. Vzápětí ale vysunul Lukeš do sóla Viktora Hübl, který po blafáku do bkhendu slavil svou 24. trefu v sezoně. Následovaly šance na obou stranách, ale Machova teč ani Saulietisova střela v brance neskončily. V polovině utkání ale Bahenský vysunul Sýkoru a ten sólo zužitkoval.

Středočeši mohli zvýšit, ale nejdříve v přesilovce po elegantní sólu nevyzrál na Fraňka Král a v 38. minutě neuspěli ani Kracík s Machem. Litvínov 40 vteřin před koncem druhé části opět srovnal krok, když v přesilovce propálil Schwarze od modré čáry Pojkar. Domácím mohl opět vrátit náskok Jiruš, jeho střela v přesilovce v 48. minutě ale skončila na konstrukci branky, na druhé straně měl dvě možnosti Kubinčák.

Litvínov byl aktivnější, ale zápas dospěl do prodloužení. V něm domácí nevyužili ani 80 vteřin trvající přesilovku. Souboj týmu, které po předchozích nevydařených výsledcích vypadli z desítky pro play off, tak rozuzlily nájezdy. V nich rozhodl jediný úspěšný exekutor Vrbata.

BK Mladá Boleslav - HC Benzina Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Král (Nouza), 22. Macho (Lehikoinen, Fabuš), 30. T. Sýkora (Bahenský, Frolo), rozhodující sam. nájezd Vrbata - 11. V. Hübl (Kubinčák), 23. V. Hübl (Lukeš, Švarný), 40. Pojkar (Kroupa, Jánský). Rozhodčí: Minář, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc Šlégr 5 min. a do konce utkání, Jánský (oba Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3380.
Mladá Boleslav: Schwarz - Lehikoinen, Jiruš, Frolo, Duben, Jindra, J. Kasík, Šterbák - Fabuš, L. Pabiška, Macho - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Nouza, Král, Handlovský - Vrbata, Kracík, Gajovský. Trenéři: Bukač ml. a Šejba.
Litvínov: Franěk - Pilař, Švarný, Kubát, Kroupa, Punčochář, Pojkar, Šlégr, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Dragoun - Majdan, Gerhát, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: