Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 6:2Pardubice díky pěti gólům ve třetí třetině porazili Kladno

PARDUBICE

Pět branek vstřelených v poslední třetině pomohlo hokejistům Pardubic k výhře nad Kladnem. Východočeši nakonec ve 47. kole extraligy porazili aktuálně nejhorší tým soutěže 6:2 a po dvou předešlých porážkách získali tři body.

Článek

Pardubičtí v první třetině měli sice více ze hry, ale proti dobře bránícími soupeři se nemohli prosadit. Hosté pozorně bránili už od červené čáry a nedávali Eatonu pražádnou šanci, aby se dostal do gólových šancí.

Snad jen střely Koláře v šesté, Pivka ve 14. a Starého v 17. minutě se daly považovat gólové. Kladno statečně bránilo a spoléhalo na rychlé brejky, kterými se dostávalo před Haška. V 19. minutě se Středočeši mohli radovat. Do vedení je dostal v početní výhodě při druhém vyloučení MacKenzieho Kuchler.

Nevalný hokej pokračoval i v podstatné části druhé třetiny. Hned ve 21. minutě dostali domácí výhodu přesilovky, ale nezahráli ji dobře. Kopřiva se při ní dvakrát vytáhl a tím dodal spoluhráčům sílu. Kladenští pak na chvíli sevřeli domácí do 'kleští' a pardubické publikum pískalo, protože se jejich hráči nemohli dostat do kloudné akce.

Ve 28. minutě při vyloučení Nakládala se protáhl kladenskou obranou Pivko, ale přestřelil. Domácí pak nevyužili ani druhou přesilovku, ale ve 33. minutě se už mohli těšit z vyrovnávací branky. Po Špirkově pěkné akci se kotouč dostal přes Pineaulta k Somíkovi, který pohodlně překonal Kopřivu. V závěru druhé třetiny se na ledě začalo jiskřit. Kladno dostalo téměř minutovou výhodu přesilovky pět na tři, domácí se však ubránili.

Ve 43. minutě se k puku dostal ve středním pásmu Starý, jenž prostřelil Kopřivu a poslal favorita, který představil novou posilu obránce Mitchella, do vedení. Z něho se ale těšili jen minutu. O vyrovnání se postaral Valský, který ukončil zmatek před Haškovou brankou.

Tato branka byla impulsem k oboustrannému zvýšení tempa. Domácí se chtěli vyhnout blamáži a hosté naopak vycítili, že jim svítí naděje na bodový získ. V 50. minutě při vyloučení Dlouhého rozehrála Koukalova formace brilantní akci, na jejímž konci byla nechytatelná dělovka Nakládala a domácí opět vedli.

V 52. minutě neudržel Kopřiva kotouč v brankovišti a důrazný Pineault zvýšil náskok svého týmu. O pátý gól se postaral další zámořský hráč v dresu Eatonu Jillson, který si pěkně najel na Koukalovu přihrávku. Stejný hráč se prosadil v další minutě podruhé a uzavřel tak skóre zápasu.

HC Eaton Pardubice - HC Geus Okna Kladno 6:2 (0:1, 1:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 33. Somík (Pineault, Špirko), 43. Starý (Havíř), 50. Nakládal (Koukal, Kolář I), 52. Pineault (Cetkovský), 57. Jillson (Koukal), 57. Jillson (Špirko, Somík) - 19. Kuchler (Trončinský, Eberle), 44. Valský (Patera, Mikulík). Rozhodčí: Hodek, Hradil - Čech, Poruba. Vyloučení: 7:3, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8724.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Mitchell, Píša, MacKenzie - Kolář I, Koukal, Starý - Pienault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Klejna, Cetkovský, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Kladno: M. Kopřiva - Kameš, Kaberle, J. Dlouhý, Trončinský, L. Procházka, Šmach, Mrázek, Mudroch - Eberle, Patera, Mikulík - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Stieller, Kuchler - Horna, Gengel, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama

Související témata: