Hlavní obsah

Třinec otočil v závěru zápas v Liberci a je v play-off

LIBEREC

Dvě branky vstřelené v rozmezí 51 vteřin závěrečné třetiny pomohly hokejistům Třince k výhře ve 47. kole extraligy na ledě Liberce 3:2. Oceláři tak ukončili sérii šesti zápasů bez zisku tří bodů a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále play-off. Liberec naopak ve vyrovnaném středu tabulky klesl na osmé místo.

Článek

Po opatrném začátku se do první šance zápasu dostali hosté, ale Pinc závar před brankou bez problému vyřešil. Domácí kontrovali únikem Ondřeje, ale hostující brankář Hamerlík se střelou mezi betony nenechal překvapit.

V desáté minutě se domácí dočkali první branky, Vantuchovu lehkou střelu hostující brankář pouze vyrazil, puk se dostal k volnému Kašpaříkovi, který se štěstím propasíroval puk mezi Hamerlíkovými betony. Domácí branka povzbudila a dále dotírali na hostujícího brankáře, ten si však poradil s pokusem Bartoviče i střelou obránce Dernera.

Hosty vrátila do zápasu přesilová hra, při které Pinc musel řešit několik ošemetných situací. Těsně před přestávkou se do obrovské šance dostal domácí kapitán Nedvěd, ale po krásné nahrávce libereckého beka nedokázal usměrnit puk do zcela odkryté branky hostí.

Do první velké šance druhé třetiny se dostali domácí, Podkonický s Nedvědem dokonale rozebrali hostující obranu, ale kapitán Tygrů i díky obětavému zákroku hostujícího obránce nedokázal Hamerlíka překonat. V 29. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Zíb několikrát tvrdě vypálil na domácí branku, Pinc puk pouze vyrazil k úplně volnému Růžičkovi, který jej dopravil za záda domácího brankáře.

V závěru třetiny se do sérii šancí dostali domácí, nejprve duo Špaček Víšek zaměstnali hostujícího brankáře, ale ten si i se Špačkovou dorážkou poradil. O pár minut později se v obrovské šanci zjevil Nedvěd, ale opět jako v první třetině nedokázal usměrnit puk do poloprázdné branky. A aby toho nebylo pro domácí kapitána málo, dvě vteřiny před koncem se do třetice objevil v totožné situaci, ale opět se jemu ani Podkonickému nepodařilo dopravit skákající puk do branky hostí.

Třetí třetina začala velkou sérii vyloučení na třinecké straně, ale domácím se hra v početní výhodě příliš nedařila. Do jediné větší šance se dostalo duo Bartovič - Kašpařík, přečíslení ale správně nezakončili. Ve 46. minutě se domácí dočkali, Blatný našel volného Nedvěda, který prolomil dnešní smůlu a překonal hostujícího brankáře. O pár minut později, mohli hosté vyrovnat, ale Bonk ani Peterek ve svých šancích neuspěli.

V závěru však nejprve vyrovnal hostující Kohn, když přesnou ranou nedal Pincovi šanci a o pár vteřin později otočil utkání hostující útočník Květoň, který rozesmutnil domácí fanoušky.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Kašpařík (Vantuch, Bartovič), 46. Nedvěd (Blatný, Podkonický) - 29. M. Růžička (Zíb, Cartelli), 56. Kohn (M. Růžička, Malec), 57. D. Květoň (Cartelli, Bonk). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 4730.
Liberec: Pinc - Moravec, Čakajík, Rýgl, Derner, Malkamäki, Holub, Jareš - Podkonický, Nedvěd, Matějovský - Bartovič, Kašpařík, Vantuch - Špaček, Plodek, Víšek - Blatný, Dušek, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Třinec: Hamerlík - Cartelli, Platil, Malec, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek, Andersons - Kohn, Peterek, M. Růžička - Pospíšil, Bonk, D. Květoň - Tomas, V. Polák, Polanský - Hampl, Ostřížek, Martynek. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: