Hlavní obsah

Zlínští jsou na vítězné vlně, proti Plzni se věnovali jen hokeji

ZLÍN

Hokejisté Zlína se dál vezou na vítězné vlně. Po Třinci a Spartě zdolali na svém ledě hladce i vedoucí Plzeň 4:1 a připsali si už čtvrtou výhru v řadě. Na druhém místě tabulky ztrácejí na lídra extraligy již jen tři body.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Michal Důras ze Zlína (uprostřed) překonává brankáře Plzně Pöpperleho

Článek

Valaši sice záhy inkasovali, avšak ještě v úvodní třetině přetočili třemi góly v rozpětí necelých čtyř minut skóre ve svůj prospěch. Klíčovou branku na 3:1 vstřelil ve zlínském oslabení útočník Michal Důras.

„Využil jsem nedorozumění soupeřových zadáků. Po příchodu Jardy Kristka se naší formaci daří, kéž by nám to vydrželo co nejdéle. Plzeň jsme přehráli, nebylo ani znát, že jsme kvůli trestům Kučného a Švrčka nastoupili jen se šesti beky,“ pochvaloval si Důras.

Zlínský asistent Rostislav Vlach přiznal, že trenéři Moravanů svoje hráče před utkáním nabádali, aby se tentokrát věnovali výhradně hokeji. „Nechtěli jsme dopustit ani zlomek toho, co se dělo v nedělním střetnutí se Spartou. Kromě začátku zápasu jsme jednoznačně kontrolovali hru, tři body jsme získali zcela zaslouženě,“ mínil Vlach.

Kouč Plzně Marian Jelínek s ním souhlasil. „Jsem pořádně zklamaný, podali jsme hodně špatný a místy i nekoncentrovaný výkon,“ posteskl si. Jeho mužstvu citelně schází se zraněním laborující tahoun Martin Straka. „Zatím netušíme, kdy se vrátí. Možná až po olympijské pauze,“ připustil Jelínek.

Reklama

Související témata: