Hlavní obsah

VIDEO: Hokejista Pabiška nemá po Šlégrově zákroku poraněnou páteř

MLADÁ BOLESLAV

Hokejový útočník Lukáš Pabiška z Mladé Boleslavi nemá po zákroku litvínovského Jiřího Šlégra v úterním utkání extraligy poraněnou páteř. Potvrdila to vyšetření ve Vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích, kam byl pětadvacetiletý Pabiška krátce po zranění letecky převezen. Uvedly to oficiální internetové stránky Bruslařského klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záchranáři odvážejí zraněného Lukáše Pabišku z Mladé Boleslavi.

Článek

Potvrdily se tak neoficiální zprávy, které vedení klubu sdělilo novinářům už bezprostředně po utkání. Třetí nejproduktivnější hráč středočeského klubu má ale silné pohmožděniny a až v průběhu středečního dne se má rozhodnout, zda bude propuštěn do domácího léčení. Podle dočasného trenéra a sportovního manažera klubu Luďka Bukače mladšího půjde Pabiška domů ve čtvrtek.

Termín Pabiškova návratu na led zatím zástupci středočeského klubu nechtějí odhadovat. Každopádně před olympijskou pauzou, tedy v pátek v Českých Budějovicích, v neděli proti Vítkovicím a v úterý v Brně, se musí bez autora 28 kanadských bodů ze 46 zápasů obejít. "Má zhmožděnou krční páteř, takže to bude na delší dobu," řekl Bukač.

Šlégr fauloval mladoboleslavskou oporu v páté minutě v rohu kluziště za litvínovskou brankou a Pabiška po jeho zákroku narazil nekontrolovatelně hlavou na mantinel. Se zafixovaným krkem pak opustil led na nosítkách, ale pokynutím ruky dal fanouškům znamení, že se necítí být ve vážném stavu. Kvůli podezření na zlomeninu krční nebo hrudní páteře byl ale vrtulníkem převezen do Střešovic, aby se v případě nutnosti mohl podrobit operaci.

Utkání skončilo nejen pro Pabišku, ale i pro Šlégra, který dostal trest ve hře a automaticky má zastavenou činnost na další utkání. Šlégr, který nastoupil teprve ke druhému zápasu po čtyřměsíční zdravotní přestávce způsobené problémy se zády, bude nyní čekat také na verdikt disciplinární komise Asociace profesionálních klubů.

Středočeský klub další podnět na řešení Šlégrova zákroku dávat disciplinárce nebude. Stačí prý, že to bude po trestu ve hře řešit automaticky. "Myslím, že to Jirka Šlégr neudělal zákeřně a úmyslně. Bylo to možná do jisté míry i nešťastné," doplnil Bukač. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana, mistr světa z Vídně z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru s Detroitem následku svého zákroku litoval a hned na ledě se Pabiškovi omluvil.

Reklama

Související témata: