Hlavní obsah

Zlínu se rozhodnutí disciplinárky nelíbí, odvolávat se ale nebude

ZLÍN

Vedení extraligového Zlína rozhodlo neodvolávat se proti rozhodnutí Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která moravský klub a pražskou Spartu potrestala za bitky ve vyhroceném zápase nedělního 46. kola. V jeho průběhu rozhodčí udělili rekordní počet 439 trestných minut.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Neustálé potyčky hráčů provázely celé utkání Zlína se Spartou

Článek

"Rozhodnutí bereme na vědomí a žádné další kroky nebudeme v zájmu uklidnění emocí podnikat," uvedli zástupci Zlína v oficiálním tiskovém prohlášení.

Představitelé PSG Zlín se rozhodli neodvolávat i přesto, že s vynesenými tresty nejsou spokojeni. Oba kluby v úterý dostaly pokutu 100 000 korun a potrestáni byli tři hráči. Zlínský Jiří Kučný má zastavenou činnost na čtyři zápasy, jeho spoluhráč Jan Švrček na dva a René Vydarený ze Sparty na jeden zápas.

Zlínu se nelíbí hlavně to, že nebyl potrestán Zbyněk Hrdel, která se popral s Romanem Vlachem a v bitce pokračoval i ve chvíli, kdy zlínský útočník ležel na zemi. Vlach si při potyčce navíc poranil rameno a musel na operaci.

"Pouze jeden disciplinární trest vynesený pro hráče Sparty se nám jeví spíše jako symbolický. Snažíme se dospět k přesvědčení, že disciplinární komise rozhodovala nezávisle a nezaujatě, ale zatím však bohužel marně," uvedl generální manažer Miroslav Michalovský. Naznačil tím, že disciplinární komise a ředitel soutěže Stanislav Šulc v rozhodnutí zvýhodnili Spartu.

Reklama

Související témata: