Hlavní obsah

Liberečtí hrají o všechno a nervy jim pochodují, řekl Vlasák

PLZEŇ

Pořádně vyhecovaný byl závěr dnešního předehrávaného zápasu hokejové extraligy mezi Plzní a Libercem. Sebevědomí hostů sráželo množství nevyužitých příležitostí, v nichž naráželi na výborného Tomáše Pöpperleho v brance Západočechů, a také ubývající čas, v němž mohli s nepříznivým stavem 1:3 něco udělat. Domácí však udrželi nervy na uzdě a nepřipsali si žádný vyšší trest.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují gól.

Článek

Liberec naproti tomu od 55. minuty do závěrečné sirény nastřádal celkem 57 trestných minut. "Liberec hraje o všechno a ty nervy jim asi pochodují. Každá další porážka je odsouvá pryč z desítky. My jsme se drželi a oni chodili ven," řekl novinářům plzeňský forvard Tomáš Vlasák.

Vše vyvrcholilo vyloučením Petra Nedvěda do konce utkání po ataku na Petra Vampolu. "Já ho znám, on je takový vznětlivý a dokáže se hned vytočit. Už v první třetině tam oplácel a šel hned ven. My jsme to věděli a nakonec se to potvrdilo, že oni s nervama nevydrží," uvedl Vlasák.

Bílí Tygři začali od podlahy od samého úvodu a do 14. minuty stihli nastřádat pět dvouminutových trestů. Po dvou z nich také inkasovali. "Těch přesilovek bylo hodně, hlavně na naší straně. Využili jsme je a tím, jak byli oni nedisciplinovaní, tak se nedostali vůbec do hry a my to mohli v klidu dohrát," popsal Vlasák.

Měli jsme jim nasázet víc gólů, říká Benda

První gól vstřelil veterán Jan Benda. "Věděli jsme, že na nás budou hrát agresivně. Bylo dobré, že jsme je hned v první třetině potrestali. Škoda jen toho závěru, měli jsme tam ještě několik přesilovek a měli jsme jim tam nasázet ještě víc gólů než jen tři," litoval Benda.

Sám byl ale také u jediné inkasované branky. "Trošku jsem to podcenil. Myslel jsem, že když se otočím, tak puk bude za mnou, ale bohužel byl o něco dál. Takové věci se však stávají. Pro nás je hlavně důležité, že jsme vyhráli," řekl Benda.

Plzeň tak udělala další krok k vítězství v základní části. "Naším úkolem teď je hlavně něco urvat z Třince a vyhrát další domácí zápas před přestávkou. Po porážce ve Zlíně se ten náskok zmenšil a byla by škoda, kdybychom o to první místo takhle na konci sezóny přišli," uzavřel Benda.

Západočeši utržili několik šrámů. Nejhůře dopadl kanadský útočník Tyler Scofield. "Vampola s Modrým budou podle prvních zpráv v pořádku, Lukáš Hvila má svalové problémy, ale co se týká Scofielda, tak ten jede do nemocnice na vyšetření. Je tam podezření na otřes mozku, takže zůstane v nemocnici přes noc na pozorování," uvedl asistent trenéra Milan Razým.

Kalous: Zákrok Nedvěda nechci komentovat

Trenéři si i přes výčet zranění nemysleli, že by zápas nějak překročil běžný rámec soubojů v dramatickém závěru základní části. "Zákrok Nedvěda nechci hodnotit, poněvadž jsem ho opravdu doteď pořádně neviděl. Zranění hráčů, ať už svého týmu nebo soupeře, si však nepřeje vůbec nikdo. Je to sport a o ten by mělo jít. Emoce tam fungují, ale každý trenér pracuje na tom, aby měl na ledě těch hráčů pět a nebyli na trestné lavici," poznamenal liberecký kouč Jiří Kalous.

"Všechna mužstva mají o co hrát, ta utkání mají náboj, hráči mají motivaci a podle toho se na ledě jiskří. Ale fauly, které jsou, tak vyplývají ze hry. Myslím, že tam není záměr nějakého zranění a ani jeden tým do toho dneska s takovým záměrem nevstupoval, aby používal nějaké likvidační zákroky," doplnil Razým.

Reklama

Související témata: