Hlavní obsah

Napodruhé Sparta doma Třinec porazila, vyhrála po nájezdech

PRAHA

Až ve čtvrtém vzájemném utkání letošní extraligové sezóny se z duelu mezi hokejisty Sparty a Třince radoval z výhry domácí tým. Sparta navázala na dvě vítězství v Třinci stejným výsledkem jako při posledním střetnutí, výhrou 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující nájezd proměnil Petr Ton.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Třince Peter Hamerlík zasahuje proti střele sparťana Martina Podlešáka.

Článek
Fotogalerie

Zpočátku zápasu měli optickou převahu hokejisté Třince, jenže Bonk v sedmé minutě zblízka domácího brankáře neprostřelil. A další nápor hostí zbrzdila situace z patnácté minuty, kdy se Kohn srazil uprostřed kluziště s Netíkem, kterému museli z ledu pomoci lékaři Sparty. Pro hvězdu Třince Kohna navíc zápas předčasně skončil, když mu rozhodčí vyměřili trest na pět minut plus do konce utkání za faul loktem.

Sparta mohla otevřít skóre v následující pětiminutové přesilovce, ale k vážnější příležitosti se nedostala. Až v poslední minutě první třetiny se kolem Malce přehnal Petr Ton, jenže v té rychlosti mu těsně před brankou sjel puk z hokejky.

Polák nedal trestné střílení  

Z druhé třetiny se odehrálo přesně třicet vteřin, když skórovali hosté. Peterek přihrál od mantinelu Růžičkovi mezi kruhy a třinecký kanonýr se nemýlil. Brzy mohlo být pro Třinec ještě radostněji, v 27. minutě jel sám na branku Květoň, který byl při zakončení faulován. Polák ale trestné střílení neproměnil.

Dalšímu průběhu zápasu kralovali oba brankáři, až pět minut před koncem se Sparta dočkala vyrovnání. Broš si dojel pro nahozený puk za branku, vybruslil s ním před Hamerlíka, a dokázal jej protlačit za záda třineckého gólmana. Nakonec musely o vítězi rozhodnout až samostatné nájezdy, při kterých se jako jediný trefil Petr Ton.

HC Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávka: 55. Broš, rozh. nájezd Ton - 21. M. Růžička (Peterek). Rozhodčí: Blecha, Hodek - Rittich, Gut. Vyloučení: 6:6, navíc Kohn (TRI) 5 minut plus do konce utkání.
Sparta: Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Vydarený, Macholda, Bolf, Cunik - Kratěna, Broš, Netík - Ton, D. Výborný, Ručinský - Látal, Hromas, Podlešák - Karpov, Langhammer, Hrdel. Trenéři: David Volek, Miloš Holaň.
Třinec: Hamerlík - Platil, Cartelli, Seman, Malec, Zíb, Andersons, Lojek, Kania - Polanský, Polák, Tomas - D. Květoň, Bonk, T. Pospíšil - M. Růžička, Peterek, Kohn - Hampl, Ostřížek, Martynek. Trenéři: Pavel Marek, Břetislav Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec