Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 1:3Slavia vyhrála ve Vítkovicích a potvrdila vzestup formy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kůrka 0 : 1
46. Vondrka 0 : 2
51. Trnka 1 : 2
57. Kůrka 1 : 3

Hokejisté Slavie vyhráli ve 48. kole extraligy na ledě Vítkovic 3:1 a potvrdili vzestup formy. Dvěma góly se pod vítězství podepsal Tomáš Kůrka a zajistil tak Pražanům výhru venku po sedmi porážkách v řadě. Z posledních pěti kol uspěl tým kouče Vladimíra Růžičky počtvrté.

Článek

Vstupní dvacetiminutovka se odbyla v režii Slavie. Přispěl k tomu i bleskový gól, který Kůrka po vyhraném Clarkově buly vstřelil ranou bez přípravy už po třiceti sekundách. Slavii jakoby tím nalil kuráž. Vládla ve středním pásmu a domácí pustila vlastně jen do jediné šance: Slipčenko však proti Svačinově nápřahu ve 13. minutě srazil betony včas.

Domácí se trvaleji v útočném pásmu dokázali usadit jen v přesilovce. Největší příležitost v ní měl po Červenkových kličkách ale hostující Vondrka, který si obhodil vítkovického obránce a jednoruč posunul puk pod vyjíždějícím Štěpánkem i mimo opuštěnou klec.

Vítkovicím po pauze trochu otrnulo. Do druhé části vstoupily s větší aktivitou a Krenželok měl v 27. minutě v přesilovce na hokejce vyrovnání, Slipčenko však proti dorážce z minimální vzdálenosti bravurně zakročil. Slavia pak ale znovu přidala a během několika sekund se musel vyznamenat i Štěpánek, který v 35. minutě zneškodnil dvě čisté šance Havla. Na bezmoc útočníků se v závěru druhého dějství už nemohl dívat neproduktivnější vítkovický bek Sičák, ale jeho výpadu chyběla jen o pár milimetrů přesnější koncovka.

Úvod třetí třetiny domácí znovu prospali a utopili v chybách před vlastní brankou. Vondrka nejprve ze dvou kroků promáchl, Havla i potřetí vychytal Štěpánka. Pak si ale oba slávističtí útočníci po brejku do otevřené obrany zakombinovali ještě jednou a Vondrka už zblízka domácímu gólmanovi nedal šanci.

Svěšenou zástavu Vítkovic na pár minut pozvedl nenápadnou střelou Trnka, která proklouzla Slipčenkovi pod vyrážečkou. Domácí zatlačili, ale obrovské šance měli z brejků Pražané. Dvakrát si na Štěpánkovi vylámal zuby i nejproduktivnější hráč soutěže Červenka. V 57. minutě ovšem Slavii definitivně uklidnil vlastním gólem Barinka, který si bruslí kopl do branky střelu Kůrky. Pražané venku získali tři body poprvé od 20. listopadu.

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 51. Trnka (Voráček, Štefanka) - 1. Kůrka (Clarke), 46. Vondrka (Havel, Červenka), 57. Kůrka (Vondrka). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4120.
Vítkovice: Štěpánek - Sičák, Stehlík, Jurečka, Barinka, Voráček, Trnka - Treille, Štefanka, Krenželok - Klimek, Burger, Svačina - Ujčík, Vrána, Kvapil - Šedivý, Szturc, Selingr. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - Svoboda, Imbeault, Doležal - Holec, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: