Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 4:3V boji o předkolo play-off Litvínov porazil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kumstát 0 : 1
10. Trávníček 1 : 1
14. Skladaný 1 : 2
19. Pilař 2 : 2
34. Hübl 3 : 2
46. Hřebejk 3 : 3
53. Lukeš 4 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 48. kole extraligy Karlovy Vary těsně 4:3. Dramatický duel celků bojujících o účast v předkole play off rozhodl v 53. minutě útočník František Lukeš. Třemi kanadskými body za gól a dvě přihrávky se pod výhru Severočechů podepsal obránce Karel Pilař. Karlovy Vary prohrály pátý zápas po sobě.

Článek

Litvínov začal důležitou bitvu náporem, ale do vedení šli přesto hosté. V osmé minutě hrála Energie první přesilovku utkání, Hřebejk sice ještě nezvládl zasunout kotouč za záda brankáře Hübla, ale po střele Loginova se prosadil bekhendovou dorážkou Kumstát. Domácí však rychle kontrovali, když po velmi podobné situaci vyrovnal za 49 vteřin Trávníček.

Na konci 14. minuty ovšem dokázali Západočeši zužitkovat další početní výhodu, když z úhlu dorazil puk do branky Skladaný. Ani tímto gólem ještě účet velmi zajímavé první dvacetiminutovky neskončil. V jejím závěru totiž dostal Pilař na kruhu pro vhazování hodně prostoru a prostřelil brankáře Sáblíka.

Druhé dějství začalo dohrávanou přesilovkou hostů, kteří si stihli vypracovat hned několik velmi slibných příležitostí, ale potřetí v utkání do vedení nešli. Naopak ve 24. minutě se hosté na 73 vteřin, když krátce po sobě vyhodili Dej a Parýzek kotouč do hlediště. Následný oddechový čas Litvínova ale ovoce nepřinesl, největší šanci měl paradoxně hostující kapitán Skuhravý, ale mířil mimo.

V polovině utkání udělal při přesilovce chybu na útočné modré čáře Loginov, Lukeš se řítil ze strany sám na Sáblíka, ale čas na zakončení mu nedopřál faulující Němec. Krátce nato hrál obhájce mistrovského titulu 59 sekund čtyři na tři, jenže zcela bez efektu. Ve 34. minutě se prosadil do samostatného úniku Kumstát, jehož zahákoval Kroupa, ale při nařízeném trestném střílení sjel Noskovi kotouč z hole.

Poté hrál Litvínov znovu přesilovku pět na tři, tentokrát 46 vteřin, a vedl si výrazně lépe než v prvním případě. Už za 12 sekund rozjásal domácí fanoušky Viktor Hübl po parádní Lukešově přihrávce. Ve 36. minutě se přerušovala hra, když na různých místech hrací plochy zůstali ležet Punčochář a Skladaný, oba se však v dalším průběhu do hry vrátili. V závěru druhé části vytáhl Sáblík vynikající zákrok proti Reichlovi a udržel tak pouze jednogólovou ztrátu svého týmu do třetího dějství.

Výborný hokej pokračoval i po druhé přestávce. Na konci 43. minuty byl za zdržování hry vyloučený Skuhrovec a pět vteřin po jeho návratu na led měla obě mužstva znovu stejně daleko k vítězství. Po obléhání Hüblovy klece si dokázal kotouč najít Hřebejk a další úspěšnou dorážkou vyrovnal. V 53. minutě však hrál Litvínov další přesilovku a po půlminutě skóroval, když se po skvěle sehrané kombinaci trefil do odkryté branky Lukeš.

Hosté urputně bojovali o vyrovnání, jejich nápor však otupilo vyloučení Hluchého v polovině 58. minuty.

HC Benzina Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Trávníček (Skuhrovec, Jánský), 19. Pilař (Kubinčák), 34. V. Hübl (Lukeš, Pilař), 53. Lukeš (V. Hübl, Pilař) - 9. Kumstát (Loginov), 14. Skladaný (Loginov, Skuhravý), 46. Hřebejk (Skladaný, Němec). Rozhodčí: R. Polák, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:2. Diváci: 5366.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Skuhrovec, Kroupa, Punčochář, Pojkar, Kubát - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Parýzek, Nosek, Loginov, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Melenovský, Hřebejk - Skladaný, Pech, Balázs - Zucker, Kuběna, Hluchý. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: