Hlavní obsah

Kladno - Zlín 5:2Kladno porazilo druhý Zlín a přiblížilo se třináctému Brnu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kalla 1 : 0
15. Balaštík 1 : 1
23. Melka 2 : 1
30. Patera 3 : 1
46. Valský 4 : 1
53. Kristek 4 : 2
55. Stieler 5 : 2

KLADNO

Hokejisté v tabulce posledního Kladna porazili ve 48. kole extraligy druhý Zlín 5:2 a snížili tak odstup od třináctého Brna na dva body. Středočeši získali plný počet bodů po pěti zápasech, gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Jaroslav Kalla. Berani neuspěli po čtyřech výhrách.

Článek

Trenér Vejvoda dal v brance přednost Cikánkovi a tento tah mu dokonale vyšel, stejně jako jeho svěřencům raketový nástup do zápasu. Již po půl minutě hry mohl poprvé změnit skóre Mikulík, ale nevyzrál na gólmana Sedláčka. Opora hostů však kapitulovala již o minutu později, kdy jej překonal Kalla.

Zaskočený Zlín nebyl dlouho vidět. Z náporu se vymanil až ve 13. minutě, když byl vyloučen Mikulík. Přesilovku hráli svěřenci kouče Venery dobře, ale gólman Cikánek ukazoval skvělý postřeh. Nakonec inkasoval až těsně po návratu vyloučeného hráče, kdy se prosadil kanonýr Balaštík. Obrátit brankový stav mohl Köhler, ale strážce kladenské branky byl připraven.

Kdo čekal, že v tabulce druzí Moravané zapnou po první přestávce na vyšší obrátky, ten se nedočkal. Kladno poslal znovu do vedení junior Melka. Pěkně se protáhl podél mantinelu a ve svém pátém utkání v extralize vsítil svůj premiérový gól.

Náskok Kladna na dvoubrankový rozdíl upravil kapitán Patera po parádní akci v přesilové hře. Akcie Zlína i nadále držel zejména Sedláček, kterému jednou po střele Horny pomohla i tyč. Hosté mohli zdramatizovat duel krátce před koncem druhé třetiny, ale při gólové příležitosti Balána se zaskvěl znovu Cikánek.

Na začátku třetí dvacetiminutovky mohli Středočeši definitivně rozhodnout zápas, protože měli dvouminutovou početní výhodu pět na tři. Bělohlav ji zbytečným faulem zkrátil. Přesto se domácí dočkali čtvrté branky, kdy po akci Kalla - Bílek zakončoval Valský.

Zlínští hráči sice ještě rozdmýchali ohníček naděje neboť Kristek v 53. minutě snížil, ovšem po necelé půldruhé minutě se opět radovali kladenští fanoušci, kteří oslavovali gól Stielera.

HC Geus Okna Kladno - PSG Zlín 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Kalla (Bílek), 23. Melka (Šmach), 30. Patera (Kalla), 46. Valský (Kalla, Bílek), 55. Stieler (Kuchler) - 15. Balaštík, 53. Kristek (Důras). Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 2034.
Kladno: Cikánek - Kameš, Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, Mrázek, Šmach, Mudroch - Eberle, Patera, Mikulík - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Melka, Frolík. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Bořuta, Galvas, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Zahorovský, Kristek - Sivák, Mokřejš, Kubiš - Ondráček, Balán, Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.

Reklama

Související témata: