Hlavní obsah

Brno - Pardubice 2:1Kometa porazila Pardubice v nájezdech a doma uspěla podeváté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Erat 1 : 0
37. Pivko 1 : 1
65. Šindel 2 : 1

BRNO

Hokejisté Brna vyhráli deváté domácí utkání za sebou, když ve 48. kole porazili Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech. Vyrovnanou bitvu rozhodl v sedmé sérii pokusů Jakub Šindel, který jako jediný nájezd proměnil.

Článek

Kometa začala sebevědomě, ale Pardubice v první třetině postupně převzaly aktivitu. Zatímco hostující gólman Hašek čelil je čtyřem střelám, domácí brankář Hovi musel zasahovat jedenáctkrát. Jenže efektivitě by se hosté mohli od Brňanů učit.

V osmé minutě jel Kolář sám na Hoviho, ale blafák zatáhl až za brankovou čáru a ani nevystřelil. Prakticky z protiútoku nahodil Mojžíš puk před Haška a lehounkou teč Erata zastavila až síť. Gól dodal zápasu šťávu a hrálo se nahoru dolů. Lepší střelecké pozice si ale přece jen vypracovali hosté. V 18. minutě Hovi vyrazil jedovatou střelu Havíře a o minutu později měl ještě více práce se sólem Somíka a opět byl úspěšný.

První dva zákroky ve druhé třetině si sice připsal Hašek, ale pak se tři téměř minuty hrálo před Hovim. Jeden ze zámků mohl zblízka zakončit Semorád, jenže nedal a navíc za pár vteřin usedl na trestnou lavici. Brno v přesilovce jen oddychovalo a Hašek měl práci je jednou při propagační střele Nováka od modré čáry.

Až do jednatřicáté minuty brněnské publikum trpělo, protože pardubické nájezdy byly rychlé a hlavně nebezpečné. Paradoxně tlak Východočechů ukončila gólová šance Koukala, který v samostatném nájezdu na Hoviho neuspěl. Domácí prapor zvedl veterán Dopita. Ještě v téže minutě jeho řada několikrát zamotala pardubické před Haškem. Hosté pochopili, že musí myslet i na zadní kolečka a hra se rázem vyrovnala. Čtyři minuty před koncem hosté zaslouženě vyrovnali, ale z akce, která na gólovou zrovna nevypadala. Hovi zřejmě počítal, že zleva najíždějící Pivko bude přihrávat, ale ten technickou střelou trefil po ledě přesně ke své bližší tyči.

Do poslední části vyslali domácí trenéři na led i sedmého beka Protivného. Začalo se opatrněji než v úvodních dvou třetinách. Markantní to bylo zejména na pohybu hostujících hráčů. Vedení na domácí stranu mohl strhnout Dlouhý, ale na poslední chvíli nazvedla vystřelený puk hokejka jednoho z pardubických beků.

Brňany ale hnalo dopředu opět výborné domácí publikum. V 51. minutě opět úřadoval Dopita. Po jeho ráně ještě doráželi Erat a Ovčařík, ale Hašek prokázal své kvality. Na druhé straně zamotal obranu Divíšek. Ani jeden tým i přes následné šance zápas v normální hrací době druhý gól nepřidal.

V prodloužení se oba týmy snažily rozhodnout. Víc práce měl Hašek, zejména s nájezdem Dlouhého, ale zápas skončil remízou. O přidělení vítězného druhého bodu rozhodla až sedmá série samostatných nájezdů. Do té doby nikdo neproměnil. V sedmé řadě jel Šindel na Haška už podruhé a tentokrát blafák dotáhl. Smůlu měl poslední střelec, pardubický Starý, který trefil jen tyčku.

HC Kometa Brno - HC Eaton Pardubice 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Erat (Mojžíš, Dopita), rozhodující nájezd Šindel - 37. Pivko (Cetkovský). Rozhodčí: Minář, Šír - Kis, Prchal. Vyloučení: 3:3, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Kempný, Mojžíš, Štach - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Ludvík, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Šindel, R. Procházka, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Pardubice: Hašek - Havíř, Mitchell, Jillson, MacKenzie, Kočí, Píša - Kolář I, Koukal, Starý - Pienault, Špirko, Somík - Cetkovský, Zohorna, Pivko - Radil, Semorád, Kousal. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín