Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ml. Boleslav 2:1Pletka rozhodl o výhře Jihočechů nad Mladou Boleslaví v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Bahenský 0 : 1
35. Snopek 1 : 1
65. Pletka 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 48. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech a získali tak dva body v souboji celků bojujících o účast v předkole play off. Dramatickou bitvu rozhodl Václav Pletka. Domácí se tak radovali teprve z druhých vítězných nájezdů v sezóně, proti soupeři, který je v této herní činnosti v extralize nejlepší.

Článek

Jihočeši byli v počátku aktivnější, ale střely Sailera z bezprostřední blízkosti ani Šimánka z prostoru mezi kruhy se neujaly. Před brankářem Schwarzem byl neúspěšný i Pletka v době trestu obránce Frola. V 10. minutě měli velkou šanci hosté, když Kasík vypálil a Kovářovi propadl puk směrem k brankové čáře, budějovický gólman však situaci stihl ještě vyřešit.

Boleslavští potom hráli 34 vteřin v pěti proti třem, ale s výjimkou střely Lehikoinena od modré čáry se na nic nezmohli. Při další přesilovce hostí se ocitl před Kovářem ve výhodné pozici Jindra, ale gólman Mountfieldu byl na místě. Více prostoru na ledě při hře čtyři na čtyři využil Mikeska, tentokrát výborně zasáhl Schwarz. V závěru prvního dějství byl ještě blízko ke skórování Gulaš, ale z otočky nestačil přesně zamířit.

Vstup do druhé třetiny patřil Boleslavi. Obranná dvojice Ptáček - Macháček nepokryla na modré čáře číhajícího Bahenského, který ze sólové jízdy poslal puk pod horní tyčku budějovické branky. Brzy na to Kovář šťastně zlikvidoval velkou příležitost Krále a zastavil i střelu Handlovského.

Domácí se probrali z útlumu teprve po akci Pletky s Gulašem, druhý jmenovaný ale v rychlé jízdě pálil vedle. Následně však budějovičtí nevyužili přesilovku po faulu Šterbáka, naopak Sýkora ve vlastním oslabení dokázal ohrozit Kováře. Ve 35. minutě se zmocnil puku ve středním pásmu obránce Snopek, probil se k brance hostí a na dva pokusy zblízka vyrovnal. Další šanci měl Mikeska, ale trefil Schwarzovu hokejku. Podobně se vedlo o chvíli později Šimánkovi.

Třetí dvacetiminutovka probíhala hodně opatrně, k vidění byla řada drobných nepřesností, ale málo hokeje. Jednu z nemnoha příležitostí si vytvořil Melichárek, jeho střelu po ledě však gólman Schwarz i přes hradbu střel postřehl. Stejně jako Vakovu ránu od modré. Potom znovu Melichárek minul branku zblízka bekhendem a na protější straně nebezpečně vypálil Fabuš. Dvě minuty před třetí sirénou hrozilo boleslavským znovu nebezpečí z hole Melichárka, z protiútoku poslal Kovářovi vizitku Fabuš.

I čtvrtý vzájemný souboj těchto týmů v této sezoně tak dospěl do prodloužení, ve kterém oba týmy urputně bojovaly, ale na vyloženou šanci čekali diváci marně. Blízko k rozhodnutí byl jen Melichárek, ale puk ze skrumáže za brankovou čáru neprotlačil. Hrdinou samostatných nájezdů byl domácí gólman Kovář, který vychytal všechny střelce soupeře, zatímco z Jihočechů dokázal zakončit Pletka.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:1 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Snopek (Mikeska), rozhodující nájezd Pletka - 21. Bahenský (Boháč, T. Sýkora). Rozhodčí: Turčan, Husička - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 4546.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, Sailer - Hudec, Šimánek, Melichárek - Kuchejda, Štrba, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Mladá Boleslav: Schwarz - Lehikoinen, Jiruš, Šterbák, Frolo, J. Kasík, Jindra - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, T. Sýkora, Boháč - Nouza, Král, Handlovský - Hovorka, Vrbata, Gajovský. Trenéři: Bukač ml. a Šejba.

Reklama

Související témata: