Hlavní obsah

Kometa se před zápasem s Pardubicemi inspirovala Naganem

BRNO

Až sedmá série a třináctý samostatný nájezd, který proměnil domácí Jakub Šindel, rozhodl o dvoubodovém zisku hokejistů Komety v extraligovém utkání s Pardubicemi. Brňané zvítězili na svém ledě už podeváté v řadě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Hašek z Pardubic zasahuje.

Článek

„Je to skvělé. Jednou budu vyprávět vnoučatům, že jsem proměnil proti Haškovi jako jediný samostatný nájezd. Moc si toho vážím, vždyť Dominik je obrovská žijící legenda,“ zářil Šindel, který byl dvojnásobným aktérem penaltového rozstřelu. Poprvé trefil tyčku. „Na druhý pokus jsem měl už štěstí, Haškovi proklouzl puk pod vyrážečkou,“ všiml si.

Šindel přiznal, že jeho tým inspirovala páteční polední repríza semifinálového duelu mezi českými a kanadskými hokejisty na olympiádě v Naganu. Tam Hašek vychytal všechny nájezdy zámořských hráčů. „Zrovna jsme seděli na obědě a v žertu jsme si u televize říkali, že my budeme třeba večer lepší,“ prozradil.

Pardubického gólmana Dominika Haška to pobavilo. „Vždyť jde o dvanáct let starý příběh. Teď jsem už úplně jiný brankář,“ vtipkoval. Porážku v Brně vzal sportovně. „Ztracené body mě ale dost mrzí, škoda že jsme ze sedmi nájezdů aspoň jeden neproměnili,“ litoval a ocenil výborný výkon gólmana Komety Hoviho.

Haška potěšilo, že po skončení střetnutí skandovali brněnští diváci nadšeně jeho jméno. „Byl jsem z toho skoro na rozpacích, vždyť já jsem byl předtím takřka tři hodiny jejich nepřítel,“ usmíval se Hašek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice