Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 3:4Litvínov překvapil výhrou na Spartě, úřadoval v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Broš 1 : 0
38. Jenáček 1 : 1
40. Ton 2 : 1
45. Kubinčák 2 : 2
46. Jenáček 2 : 3
47. Hanzlík 3 : 3
54. Pilař 3 : 4

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Litvínova vyhráli v rámci 49. kola O2 extraligy na ledě pražské Sparty 4:3 a v boji o předkolo play-off si připsali mimořádně cenné tři body. Chemici museli dvakrát dotahovat náskok soupeře, ve třetí třetině ale skóre otočili. Vděčit za to mohou vysoké úspěšnosti při hře v početní převaze - v devíti nabídnutých přesilovkách totiž vstřelili své všechny čtyři góly.

Článek

Lepší vstup do zápasu si Sparta nemohla přát, už ve čtvrté minutě nahazoval puk na branku Kratěna, gólman Hübl jej neudržel a nekrytý Broš dorážel do odkryté klece. Chemici ovšem posléze převzali iniciativu a svého soupeře zatlačili. Agilní byl zejména Jánský, který se dostal hned do čtyř na nadějných možností, pokaždé ale ztroskotal na Přikrylovi. V závěru první třetiny se vyznamenal i Hübl, když reflexivním zákrokem lapačkou vychytal Tona.

Ve 22. minutě mohl srovnat Vopat, jenže před odkrytou klecí se mu puk zamotal mezi brusle a následně vystřelil mimo. O čtyři minuty později už Jenáček Přikryla překonal, Spartu ale zachránila tyč. Branková konstrukce následně pomohla i Litvínovu po střele Vykoukala od modré. Navýšit náskok mohl během necelé minuty hned dvakrát Podlešák, nejprve ale nastřelil Hübla, v druhém případě minul ve stoprocentní šanci puk.

Litvínovský gólman svůj tým podržel i vzápětí, když včasným sklapnutím betonů vychytal v samostatném nájezdu Kratěnu. Na druhé straně pohotovou střelu Reichela vyrazil Přikryl. Na konci 38. minuty hráli hosté přesilovku a Jenáček bekhendovou dorážkou srovnal. Jenže ještě před druhým odchodem do šaten šla Sparta znovu do vedení, rovněž při hře v početní výhodě zakončil Vykoukalovu akci Ton.

V úvodu třetí třetiny měl na hokejce třetí gól Pražanů Langhammer, jeho pokus o kličku do blafáku ovšem Hübl vystihl. Ve 45. minutě měli Chemici možnost hrát šestnáct vteřin proti třem a výhodu zužitkovali. Přesnou střelou na vyrážečku podruhé vyrovnal Kubinčák. A v pokračující klasické přesilovce poslal hosty poprvé do vedení Jenáček. Sparta ale zareagovala bleskově, přesně za třicet vteřin trefil z ostrého úhlu odkrytou branku Hanzlík.

<span>V 54. minutě hrál Litvínov svou osmou přesilovku a počtvrté byl úspěšný. Pilařovu přihrávku si nešťastně srazil do vlastní branky zadák Gulaši. O dvě minuty později mohlo být opět vyrovnáno, Hübl si ale proti pálícímu Hanzlíkovi stačil povyjet a kotouč ztlumil na své hrudi. Závěrečné minuty tlak Sparty nepřinesly, a tak Chemici získali cenné tři body v boji o předkolo play-off.</span>

<tbody><tr class="invert"><td>HC Sparta Praha - HC Benzina Litvínov 3:4 (1:0, 1:1, 1:3) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 4. Broš (Kratěna, Koreis), 40. Ton (Vykoukal, D. Výborný), <span>37. Jan Hanzlík (D. Výborný, Ton)</span> - 38. Jenáček (Vopat), 45. Kubinčák (Lukeš), 46. Jenáček (Vopat, Kroupa), 54. Pilař (Kubinčák, Švarný). Rozhodčí: Hrubý, Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:4. Diváci: 6418.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Koreis, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Ručinský - Látal, Langhammer, Podlešák - Hromas, Hrdel, Tůma. Trenéři: Volek a Holaň. </td></tr><tr><td><strong>Litvínov:</strong> J. Hübl - Pilař, Švarný, Skuhrovec, Kroupa, Kubát, Pojkar, Šlégr - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: