Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 8:0Pardubice sestřelily Slavii osmi brankami, Hašek uhájil první nulu v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Semorád 1 : 0
13. Píša 2 : 0
20. Koukal 3 : 0
37. P. Sýkora 4 : 0
47. Koukal 5 : 0
50. Somík 6 : 0
58. Cetkovský 7 : 0
59. Kolář 8 : 0

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili ve 49. kole O2 extraligy pražskou Slavii vysoko 8:0. Domácí rozhodli o svém vítězství před vyprodaným hledištěm ČEZ Areny již během první třetiny, kterou vyhráli 3:0. Brankář Dominik Hašek vychytal svou první extraligovou nulu po návratu do české nejvyšší soutěže. Slavia nedělní porážkou přišla definitivně o možnost přímého postupu do čtvrtfinále play off.

Článek

Domácí hokejisté vstoupili do zápasu před plnými tribunami v elánu, od první vteřiny udávali tempo hry a svou aktivitu dokázali brzy vyjádřit i gólově. Již ve čtvrté minutě se po rychlé akci čtvrté formace zjevil před hostující brankou Semorád a po rychlé Kousalově příhře ze strany poprvé překonal Slipčenka.

I v následujících chvílích měl Eaton převahu, hosté se jen pomalu dostávali do tempa. Pardubice podnikaly jeden nebezpečný výpad za druhým, ve 13. minutě po obléhání slávistické obrany udeřily v přesilovce po vyloučení Slobody. Ze druhé vlny si na puk najel obránce Píša a propálil gólmana Slavie.

Hosté působili v první třetině až bezradným dojmem, za celou úvodní dvacetiminutovku vyslali na Haška pouze tři střely, se kterými si domácí gólman bez obtíží poradil. Zajímavou šanci měl Červenka chvíli před první sirénou, ale jeho teč Žižkova nahození těsně minula Haškovu branku. V samotném závěru se potřetí prosadili domácí, útočník Kolář našel zpoza brány mezi kruhy Koukala a ten potřetí překonal Slipčenka.

Trenér Růžička měl ve slávistické kabině asi hodně plamennou řeč, neboť ve druhé třetině sledovala pardubická aréna úplně jinou hru. Pražané zapomněli na počáteční tápání a byli Eatonu vyrovnaným soupeřem. V úvodu prostředního dějství se po Doležalově nahrávce marně natahoval Holec, o chvíli později se málem do zakončení dostal Červenka.

Pardubicím pomohlo vyloučení nejproduktivnějšího hráče Slavie k tomu, aby opět pořádně zaměstnaly Slipčenka. Ten chytil ostrou ránu Jillsona od modré i následnou pumelici z Píšovy hole. Pak měla početní výhodu Slavia, ale pardubickou obranu příliš neohrozila.

Domácí se zaměřili více na obranu, snažili se neinkasovat. Slávisté na ni nacházeli recept velmi obtížně. Ve 34. minutě se po rychlé kombinaci dostal do zakončení Havel, ale přestřelil, poté Tomica nedosáhl na Clarkovo svižné vybídnutí.

Východočechům se proti Slavii dařila hra v početní převaze. To prokázali při Vašíčkově vyloučení, který strávil na trestné lavici pouze 21 sekund. Pivko zavezl puk za branku, zpoza ní nabil Sýkorovi a ten se po šesti kolech prudkou ránou gólově prosadil. V závěru prostředního dějství měla Slavia výhodu takřka minutu hry proti třem, ale nevyužila ji.

Třetí třetinu si pardubičtí hokejisté viditelně užívali. Bavili více než deset tisíc diváků nápaditými akcemi, kterými se dostávali do zajímavých šancí. Eaton poslala do pětibrankového trháku kombinace Koláře s Koukalem při akci dvou proti jednomu, kdy puk šťastně doputoval k pardubickému kapitánovi a ten neváhal. Na 6:0 zvýšili domácí v přesilovce, tu pět na tři po vyloučeních Imbeaulta a Žižky sice nepotrestali, následnou výhodu ale ano, když si mezi kruhy najel Somík a donutil brankáře Slipčenka vystřídat.

V závěru zápasu se slávisté snažili pokazit Haškovi první čisté konto v sezoně, domácí obrana ale v čele se svým veteránem jejich úsilí odolala a oslavila tak nejvyšší výhru Pardubic nad Slavií ve vzájemných zápasech, kterou navýšili v samém závěru Cetkovský a Kolář až na konečných 8:0.

HC Eaton Pardubice - HC Slavia Praha 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 4. Semorád (Kousal), 13. Píša (Koukal, Starý), 20. Koukal (Kolář I, Jillson), 37. P. Sýkora (Pivko), 47. Koukal (Kolář I), 50. Somík (Jillson, Špirko), 58. Cetkovský, 59. Kolář I (Koukal). Rozhodčí: Hradil, Mikula - Čech, Poruba. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Hašek - Mitchell, Havíř, Jillson, MacKenzie, Píša, Kočí - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Cetkovský, Pivko - Zohorna, Kousal, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Slavia Praha: Slipčenko (50. Neruda) - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, Clarke, Vondrka - Svoboda, Imbeault, Doležal - Holec, V. Růžička ml., Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: