Hlavní obsah

Liberec - Kladno 2:1Liberec otočil zápas s Kladnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Mrázek 0 : 1
46. Blatný 1 : 1
57. Plodek 2 : 1

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvítězili ve 49. kole O2 extraligy nad Kladnem těsně 2:1. Hosté pod Ještědem až do konce 46. minuty vedli, ale pak se vyrovnal Zdeněk Blatný a tři a půl minuty před vypršením základní hrací doby rozhodl o výhře Bílých Tygrů útočník Jan Plodek. Poslední Kladno tak ztratilo další bod na předposlední Brno, neboť Kometa ztratila zápas ve Zlíně až v samostatných nájezdech.

Článek

Domácí začali zostra a hned v druhé minutě musel kladenský brankář Cikánek prokázat své kvality. Ondřej našel z druhé vlny najíždějícího obránce Moravce, který svou tvrdou střelou trefil ale pouze připravený beton kladenského brankáře. Liberec pokračoval v tlaku, ale Ondřej z brankového prostoru nedokázal dopravit puk do kladenské klece.

Neuběhla ani minuta a Liberec se představil s dalším útokem; Plodek s Podkonickým jeli na osamoceného obránce, ale prvně jmenovaný si střelou pod horní tyčku na Cikánka nepřišel. Domácí poté dostali možnost si zahrát několik přesilovek po sobě, jenže do žádné větší příležitosti se nedostali. Hosté kontrovali akcí Paterova útoku, ovšem Leinonen si se střelou Eberleho bez problémů poradil.

Do druhé třetiny vstoupili hosté poněkud odvážněji a dokonce si připsali svou první velkou šanci v utkání. Bílek projel nikým nehlídán až k liberecké brance, kde jej zastavil povedeným zákrokem Leinonen. Domácí poté sérií nedovolených zákroků nabídli Kladnu možnost početních výhod. A v jedné z nich Středočeši udeřili. Obránce Mrázek si sjel kolem levého mantinelu a střelou k tyči překvapil Leinonena, který po inkasované brance rozhodně nemohl mít čisté svědomí.

Liberecké branka ještě víc rozhodila a do jejich hry se začala čím dál více vkrádat nervozita. Bartovič s Kašpaříkem se snažili proháčkovat až k Cikánkovi, ale Kašpařík v zakončení nedosáhl na spoluhráčovu nepřesnou přihrávku. Kladenští se po jedné povedené akci zatáhli zpět do svého obranného pásma a čekali, co předvede jejich soupeř.

Ten do třetího dějství nastoupil se značně promíchanými útoky a už po dvou odehraných minutách mohl tento tah přinést kýžené ovoce. Čakajík parádně našel volného Kašpaříka, ale ten nedokázal dopravit puk za záda kladenského brankáře.

Poté na druhé straně Eberle při přesilovce napálil puk do tyče a na domácí se usmálo štěstí i na druhé straně, protože Špačkovu střelu tečoval Blatný do protipohybu Cikánka a rozjásal tak nervózní domácí fanoušky. O pár minut později si to stejná dvojice zopakovala znovu, ale tentokrát bez gólového efektu.

V závěru bylo nebezpečnější Kladno, zvláště Paterova formace si dokázala vypracovat solidní šance, ale Leinonen udržel šance domácích na body. A ty nakonec zůstaly pod Ještědem všechny, když Víšek našel před brankou volného Plodka, který natřikrát propasíroval puk za Cikánka.

Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 46. Blatný (Špaček), 57. Plodek (Víšek) - 29. Mrázek (Kalla). Rozhodčí: Polák, Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:9. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5163.
Liberec: Leinonen - Jareš, Malkamäki, Rýgl, Derner, Výtisk, Moravec, Čakajík - Bartovič, Kašpařík, Podkonický - Klimenta, Plodek, Víšek - Matějovský, Blatný, Ondřej - Špaček, Dušek, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Kladno: Cikánek - Kameš, Kaberle, Trončinský, J. Dlouhý, Mudroch, Doudera, Mrázek, Šmach - Eberle, Patera, Mikulík - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Gengel, Melka. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.

Reklama

Související témata: