Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:2Zlín zachránil zápas těsně před koncem a udolal Brno v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Dopita 0 : 1
22. Záhorovský 1 : 1
41. Dopita 1 : 2
60. Záhorovský 2 : 2
65. Kristek 3 : 2

Hokejisté Zlína porazili v zápase 49. kola O2 extraligy na domácím ledě Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech. Hosté sahali před vyprodaným stadionem po tříbodovém zisku, ale Zlín si vynutil dvě sekundy před třetí sirénou zásluhou branky Martina Záhorovského prodloužení. V nastaveném čase gól nepadl, při samostatných nájezdech se štěstí přiklonilo opět na stranu Beranů. Venerova družina díky rozhodující trefě Jaroslava Kristka porazila Brno potřetí v této sezóně.

Článek

Vyprodané ochozy se sedmi tisícovkami diváků viděly v moravském derby od úvodních minut dramatický hokej. Na začátku šesté minuty byl vyloučen po zákroku na Šindela domácí Lučka. Berani se ubránili, navíc při oslabení zahrozili, když se dostali po rychlých brejcích do příležitostí Hamrlík a Leška. Vedoucí branku měl na holi osamocený Dopita, ale zlínský gólman Sedláček prokázal své kvality. Ve 14. minutě pálil od modré čáry Švrček, ale také Sedláčkův protějšek Hovi byl připraven.

Udeřilo v 16. minutě, když brankář Sedláček vyrazil kotouč po střele Houdka od modré čáry a zcela nekrytý Dopita dorazil puk do prázdné branky. Nápor Komety sílil, do šance se prodral Svoboda, nicméně do střely mu vložil hůl Galvas. Domácí měli v závěru první třetiny početní výhodu, která byla zvýhodněna ještě minutovou převahou pět na tři. Leškova řada uzamkla soupeře v obranném pásmu, ale skóre se nezměnilo.

Zlín nevyužil na začátku druhé třetiny přesilovou hru, nicméně při signalizovaném prohřešku jednoho z hostujících hráčů ujel Záhorovský. Prodral se přes dva beky a ačkoliv byl faulován, vyrovnal. Obě mužstva poté nevyužila přesilové hry, prim hráli brankáři na obou stranách. Hovi odolal i tlaku elitní řady Lešky při vyloučení Divíška. Rychlý hokej s řadou šancí na obou stranách se divákům líbil.

Hostům stačilo 19 sekund v úvodu třetí třetiny, aby se dostali opět do vedení. Matador Dopita si našlápl z obranného pásma, Sedláček jeho střelu vyrazil, ale podruhé už se jednačtyřicetiletý veterán nemýlil. Domácí měli poté téměř minutu dvojnásobnou přesilovku, která poté přešla v převahu o jednoho hráče, ale Brno se ubránilo bez inkasované branky. Vzápětí mohlo jít do dvoubrankového vedení, ale Bičánek a Hubáček své šance zahodili.

Zlín sáhl dvě minuty před koncem k power play a v dramatickém závěru vyrovnal dvě sekundy před koncem základní hrací doby Záhorovský. V nastaveném čase měli Berani více ze hry, Sivák a Důras ovšem nemířili přesně. O bonusovém bodu tak rozhodly až samostatné nájezdy. Penalty jsou silná zbraň zlínského týmu, letos se v nich radoval již poosmé.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Záhorovský, 60. Záhorovský (Hamrlík, Sivák), rozhodující samostatný nájezd Kristek - 16. Dopita (Houdek), 41. Dopita (Erat). Rozhodčí: Minář, Pešina - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Balán, Sivák - J. Ondráček, Mokrejš, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdira.
Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, J. Novák, Ovčačík, Mojžíš, Kempný, Richter, Ostrčil - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Vondráček, R. Procházka, Korhoň. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.

Reklama

Související témata: