Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 3:4Karlovy Vary ztratily důležitou bitvu s Jihočechy v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Skladaný 1 : 0
29. Pletka 1 : 1
33. Skladaný 2 : 1
47. O. Němec 3 : 1
52. Ptáček 3 : 2
55. Šimánek 3 : 3
65. Veselý 3 : 4

KARLOVY VARY

Hokejistům Karlových Varů, kteří obhajují prvenství v extralize, se dnes výrazně vzdálila účast v předkole play off. Západočeši sice ve 49. kole vedli v polovině třetí třetiny nad Českými Budějovicemi již 3:1, ale nakonec zápas ztratili v desáté sérii samostatných nájezdů, kdy rozhodl Ondřej Veselý. Na pozice pro předkolo play off tak Energie ztrácí tři kola před koncem již pět bodů.

Článek

Postavení obou mužstev a důležitosti zápasu odpovídal začátek zápasu. Hráči Energie i Mountfieldu začali zápas s cílem hlavně neudělat chybu. První příležitost si vytvořili ve třetí minutě Jihočeši. Zmatek před brankou Mensatora vytvořili Vak s Melichárkem. V šesté minutě našlápl ve středním pásmu Balázs, ale puk se mu nepodařilo prostrčit pod pravý beton Jakuba Kováře, který dnes opět dostal příležitost před Turkem.

Při první přesilové hře hostí se Českobudějovičtí k vážnější šanci nedostali. Po několikaminutové hluché pasáži dostala Energie rovněž možnost přesilové hry. Svojí první početní výhodu Západočeši využili v 18. minutě Skladaným, který dorazil nahození obránce Noska od modré čáry za Kovářova záda.

Do druhého dějství nastoupil Mountfield jako politý živou vodou. Borci z jihu Čech začali napadat domácí již v jejich obranném pásmu. V brankových příležitostech se postupně ocitli Melichárek a Štrba. Energie se z náporu vymanila až v 25. minutě, kdy se o slovo přihlásila první pětka. Závar před Kovářem vytvořili Kumstát se Skuhravým, ale bez brankového efektu. Hosté se ubránili i za cenu faulu Gřegořka.

Ve 28. minutě se hostům naskytla příležitost hrát minutu a jedenáct vteřin přesilovou hru pět na tři. Po 17 vteřinách Jihočeši přesilovku využili a stav zápasu vyrovnal, jak už to tak bývá, do Budějovic z Karlových Varů poslaný Pletka. V pokračující přesilové hře pět na čtyři stav zápasu ve prospěch hostí mohli ještě otočit Ptáček a Poživil, jenže puk vždy minul Mensatorovu branku o několik centimetrů.

Krátce po polovině zápasu při vyloučení Kotrly vybojoval puk za brankou Kováře Melenovský, nezištně přihrál před branku Skladanému a ten zcela osamocen zavěsil. Na konci druhé třetiny rovněž domácí dostali příležitost hrát 22 vteřin v pěti proti třem, ale bez úspěchu. Třetina se dohrála za tlaku domácích, stav se však nezměnil.

Ve 44. minutě se snažili domácí navýšit své vedení, ale Kovář zabránil dvojici Skuhravý, Kumstát ve střelení branky. Ve 47. minutě loňští mistři využili svojí další přesilovou hru, když nahození Němce od modré prošlo až za záda mladého strážce hostující klece a bylo to 3:1. V 52. minutě ovšem udeřilo na druhé straně. Při hře čtyři na čtyři po zavezení puku Gulašem uklidil Ptáček puk za Mensatorova záda.

Pro Západočechy bylo za chvilku ještě hůře. Za tři minuty po kontaktním gólu přihrál Hudec od zadního mantinelu Šimánkovi a bylo vyrovnáno. Zbytek zápasu se Jihočeši snažili vstřelit vítěznou branku a domácí končili střetnutí v hlubokém útlumu.

Po bezbrankovém prodloužení dospěl zápas až k samostatným nájezdům. Velké drama, v němž mohly oba týmy několikrát rozhodnout, nakonec ukončil svým třetím úspěšným zásahem až v desáté sérii hostující Veselý.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 3:4 po samostatných nájezdech (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Skladaný (Melenovský, Nosek), 33. Skladaný (Melenovský), 47. Němec (Skuhravý) - 29. Pletka (Ptáček, Gřegořek), 52. Ptáček (Gulaš), 55. Šimánek (M. Hudec), rozhodující samostatný nájezd Veselý. Rozhodčí: Souček, Šindler - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. Diváci: 3321.
Karlovy Vary: Mensator (od 6. do 9. sam. nájezdu Sáblík) - Němec, Loginov, Nosek, Dobroň, Mucha, Parýzek, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hřebejk, Melenovský, Skladaný - Dej, Balázs, Kuběna - Budínský, Zucker. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, Sailer - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Kuchejda, Štrba, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec