Hlavní obsah

Jsem rád, že mám první nulu za sebou, těšilo Haška

PARDUBICE

Až ve svém 31. utkání za Pardubice vychytal brankář Dominik Hašek své první čisté konto v probíhající sezoně. Gólman Eatonu přispěl svým bezchybným výkonem k vysoké výhře 8:0 nad pražskou Slavií a mohl se tak radovat z prvního čistého konta po návratu do české nejvyšší soutěže.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují s brankářem Dominikem Haškem z výhry.

Článek

"Jsem rád, že to je za mnou. Když člověk chytá pravidelně, tak si říká, že by nula mohla přijít," řekl Hašek po utkání novinářům. "Mohlo to být dřív, ale jsem rád, že to mám za sebou. Dnes to nebylo o tom, že by nula rozhodovala o výsledku utkání, přesto to je pěkné," dodal zkušený brankář.

Poprvé prý na čisté konto pomyslel po druhé třetině, kdy Pardubice vedly již 4:0. "Jak se blížil konec, tak jsem to vnímal silněji a díval jsem se i na hodiny. Zápas bez gólu se počítá. Je to něco, jako když hráč dá hattrick. Nerozhoduje to o výsledku zápasu, ale je to něco, čeho si opravdu cením," netajil pětačtyřicetiletý Hašek.

Pochválil však také hru celého týmu, který podle něj dodržel systém i za rozhodnutého stavu. Spoluhráče mu tím prý k prvnímu čistému kontu v sezoně pomohli. "Speciálně doma jsou hráči honěni obecenstvem dopředu, aby nastříleli další góly. To ale k hokeji patří. Já jsem rád, když mužstvo není nikdy spokojené a snaží se dát co nejvíce gólů. Přesto jsme stále hráli svou hru a dočkali se vysokého vítězství s nulou," ocenil Hašek.

Jak sám také přiznal, hráči se v kabině vychytané nule spíše smáli. "Proběhly tam nějaké gratulace, ale první věc, co jsem slyšel, že tam jsou nějaké bonusy za hattricky, ale také za vychytané nuly," vysvětlil Hašek.

Reklama

Související témata: