Hlavní obsah

Karlovy Vary prohrály a ztratily šanci na play-off, Boleslav má ještě naději

PRAHA

Poslední kolo před pauzou pro olympijské hry ve Vancouveru nabídla hokejová O2 extraliga. Dvě dějství před koncem základní části si účast v předkole play-off zajistily České Budějovice, Liberec, a Litvínov, úterní porážkou v Plzni naopak o vyřazovací boje definitivně přišly mistrovské Karlovy Vary. Plzeň definitivně získala Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Karlových Varů si po mistrovské sezóně nezahrají ani play-off

Článek

Karlovy Vary zažívají mistrovskou kocovinu. Po sezóně, ve které poprvé v historii vybojovaly mistrovský titul, budou v následujícím ročníku hrát pouze ve skupině o udržení. K udržení šance na postup do předkola play-off museli západočeši vyhrát v Plzni a už po šesti minutách vyhrávali o dvě branky.

Jenže už na začátku druhé třetiny Benda vyrovnal a v polovině zápasu otočil skóre ve prospěch Plzně Heřman. Karlovarský brankář Mensator sice na začátku třetí třetiny chytil trestné střílení Hanzlíkovi, ale jeho spoluhráči už skórovat nedokázali. Teoreticky ještě ve dvou zbývajících zápasech mohou mít Karlovy Vary stejný počet bodů jako nyní desátá Slavia. S Pražany mají vyrovnanou bilanci, ovšem vzájemné skóre mají o jedinou branku lepší slávisté. A s dalším adeptem na předkolo z Mladé Boleslavi vyhráli jediný ze čtyř zápasů.

Rozhodne až zápas Mladé Boleslavi se Slavií?

Sešívaní ovšem mají v boji o předkolo ještě jednoho soupeře - Mladou Boleslav, s kterou ji dokonce čeká vzájemný zápas v 52. kole. Rozhodnout však může už o kolo dříve v zápase se Zlínem. Pražanům stačí získat alespoň bod, nad Boleslaví má totiž momentálně šestibodový náskok. Slavia mohla být klidnější už dnes, kdyby ovšem neprohrála doma s Libercem 2:4.

Ani Mladá Boleslav se o zvýšení své šance na předkolo v úterý nezasloužila. V Brně nejprve po dvou inkasovaných gólech hosté vystřídali brankáře, ale náhradník Valent inkasoval už po 32 vteřinách třetí gól. Kometa nakonec vyhrála 4:1, poprvé se v brněnském dresu trefil Petr Hubáček.

Dvě branky Mikesky

Čtvrté Vítkovice přivítaly Pardubice a měly soupeři co vracet, před měsícem na východě Čech dostaly výprask 3:10. Pardubice sice v neděli roznesly Slavii vysoko 8:0, ale v Ostravě neustále dotahovaly brankovou ztrátu. Petr Sýkora dvě minuty před koncem snižoval na 2:3, ale víc už hosté nedokázali.

České Budějovice poslední dva zápasy vyhrály až po samostatných nájezdech, zápas proti Zlínu jim ale vyšel po všech stránkách. Už po 43 vteřinách otevřel skóre Gulaš, v polovině zápasu vedli domácí už o tři branky. Zlín se zmohl jen na gól Balaštíka, v posledních minutách ale ještě dvakrát za Mountfield udeřil Michal Mikeska.

Kratěna v Klubu hokejových střelců

Litvínov dvěma posledními vítězstvími vykročil rázně za pojištěním desítky a potvrdil to i proti Třinci. Nad Oceláři si vypracoval už čtyřbrankové vedení, hosté sice ve třetí třetině dokázali snížit na rozdíl dvou branek, jenže pět minut před koncem prostřelil brankáře ještě Kubinčák a dal zápasu definitivní výsledek. Na tři branky přihrával obránce Karel Pilař.

Poslední Kladno se marně pokusilo vylepšit svou bilanci se Spartou, s kterou ani počtvrté v sezóně nebodovalo. Sparta vedla na konci druhé třetiny už o tři branky, góly Bělohlava a Mrázka pak sice vykřesaly pro domácí naději, ale v závěru podruhé v zápase skóroval Ondřej Kratěna a vstoupil do Klubu hokejových střelců.

Hokejová O2 extraliga, 50. kolo:
Vítkovice - Pardubice 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)ON-LINE
Branky: 13. Szturc, 38. Vrána, 40. Klimek - 30. J. Kolář, 58. P. Sýkora.
Č. Budějovice - Zlín 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)ON-LINE
Branky: 58. a 59. Mikeska, 1. Gulaš, 8. Ptáček, 31. Štrba, 53. Sailer - 34. Balaštík.
Plzeň - K. Vary 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)ON-LINE
Branky: 14. Dvořák, 22. Benda, 30. Heřman - 5. Dej, 6. Košťál.
Litvínov - Třinec 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)ON-LINE
Branky: 7. Reichel, 10. Jánský, 17. Pojkar, 46. Lukeš, 55. Kubinčák - 47. Kohn, 51. D. Květoň.
Kladno - Sparta 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)ON-LINE
Branky: 42. Bělohlav, 49. J. Mrázek - 4. a 60. Kratěna, 12. Ručinský, 36. Philipp.
Brno - Ml. Boleslav 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)ON-LINE
Branky: 14. Hubáček, 27. Bičánek, 28. Ovčačík, 50. Divíšek - 32. D. Boháč.
Slavia - Liberec 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)ON-LINE
Branky: 38. Červenka, 55. Vašíček - 20. Jareš, 37. Blatný, 43. Plodek, 60. Bartovič.
On-line přenosy zajišťuje www.hokej.cz ve spolupráci se společností eSports.cz, s.r.o.

Reklama