Hlavní obsah

Litvínov potřetí za sebou vyhrál a postoupil do předkola play off

LITVÍNOV
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova si zajistili účast v předkole play off O2 extraligy. V 50. kole doma porazili dalšího účastníka nadstavbové části Třinec 5:2 a připsali si třetí plný bodový zisk za sebou.

Článek

Obě mužstva vlétla do utkání jako uragán, akce se střídaly na obou stranách, ale v úvodních minutách kralovali brankáři Jaroslav Hübl a Tomáš Duba. Jako první kapituloval ochránce třinecké svatyně Duba, když Reichel dorazil Pilařovu tvrdou střelu od modré, kterou Duba vyrazil pouze před sebe. Rozhodčí gól uznali až po shlédnutí videozáznamu.

V deváté minutě ukázal svou tvrdost domácí snajpr Lukeš, který sestřelil ve středním pásmu nejprve Podešvu a za pár vteřin i dalšího člena čtvrté třinecké formace Mičulku. Domácí zvýšili skóre v 10. minutě, kdy se prohnal kolem třineckého obránce rychlík Jánský, dotlačil kotouč za hostujícího brankáře a znovu musel rozhodnout videorozhodčí.

O minutu později těsně minula Švarného jedovatá dělovka levou Dubovu tyčku. Ve 13. minutě si třinečtí zahráli 63 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, ale žádnou vážnější příležitost si nevypracovali, naopak v závěrečných sekundách oslabení domácí kontrolovali hru a hráli s hostujícími hokejisty bago.

Přesto se domácí ještě do konce úvodní třetiny radovali potřetí. Pojkar vypálil od modré, Dubovi puk přeskočil lapačku a skončil v síti. Hostující brankář vzteky třískal hokejkou o led a odjel na střídačku, místo něho nastoupil slovenský brankář Hamerlík. Ten se nestačil ještě ani pořádně protáhnout a zahřát a už ho zachránila tyč po střele Jenáčka.

V úvodu druhé třetiny se ocitl v dobré příležitosti Jánský, ale na Hamerlíka bekhendovou kličkou nevyzrál. V polovině utkání si zahráli domácí znovu dvojnásobnou početní výhodu, která trvala přes dvě minuty, ale domácí hráli početní výhodu příliš profesorsky a žádnou brankovou příležitost si nevypracovali. V závěru druhé části se blýskla druhá domácí formace pěknou akcí po ose Trávníček, Reichel, který přihrál Jánskému před prázdnou branku, ten však svůj druhý gól v zápase nevstřelil.

Pytel s góly se opět roztrhl až ve třetím dějství. Nejprve však našel Reichel skvěle najetého Jánského, ten zvolil v sólovém úniku střelu mezi betony, ale proti Hamerlíkovi neuspěl. Ve 45. minutě se domácí ale již radovali ze čtvrtého gólu, když v přesilové hře Lukeš vymetl nechytatelnou bombou šibenici hostující branky.

Poté se dočkali i hosté, kteří ukázali Litvínovu jak hrát přesilovku pěti proti třem. Kohn si vybruslil z rohu mezi kruhy a prostřelil Hübla ke vzdálenější tyči. Navíc v 51. minutě to bylo pouze o dvě branky, když se prosadil Květoň, který zůstal úplně sám před domácím brankářem a chladnokrevně zavěsil. Jenže záhy zvýšil litvínovské vedení Kubinčák, který do odkryté branky dorazil odražený puk od zadního mantinelu a definitivně tak potvrdil postup do předkola play off.

HC Benzina Litvínov - HC Oceláři Třinec 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 7. Reichel (Pilař, Jenáček), 10. Jánský (Pilař), 17. Pojkar (Reichel, Jánský), 46. Lukeš (V. Hübl, Pilař), 55. Kubinčák (V. Hübl, Lukeš) - 47. Kohn (Zíb, Seman), 51. D. Květoň (Malec, Seman). Rozhodčí: Mikula, Souček - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc Bonk (Třinec) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4855.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Šlégr, Kroupa, Kubát, Pojkar, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Třinec: Duba (17. Hamerlík) - Zíb, Platil, Seman, Cartelli, Malec, Vosátko, Lojek, Andersons - Kohn, Peterek, M. Růžička - D. Květoň, Bonk, Pospíšil - Polák, Hampl, Martynek - Podešva, Ostřížek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice