Hlavní obsah

Litvínovští jedou v pauze do Švýcarska

Litvínovští hokejisté si již dvě kola před koncem základní části extraligy zajistili účast v předkole play-off. A formu před dalším pokračováním soutěže budou ladit ve Švýcarsku, což kvituje i trenér Jiří Kučera.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Litvínova Jiří Kučera

Článek

Dlouho jste balancovali v tabulce na hranici desítky, nakonec jste se do ní vešli. Co tomu říkáte?

Sezóna se pro Litvínov nevyvíjela příznivě. Měli jsme výkyvy. V hokeji ale rozhodují detaily a jsem rád, že to nakonec dobře dopadlo. Některé zápasy doma jsme prohráli, ale sérií tří vítězství v posledních kolech jsme se vrátili na místa zaručující předkolo.

Jak jste byl spokojen s výpomocí ústeckého obránce Davida Pojkara?

Splnil očekávání. Odehrál pár zápasů a dal dva góly. Do mužstva výborně zapadl. Musím poděkovat ústeckému trenérovi Petru Rosolovi, že nám ho uvolnil na střídavé starty.

Program týmu během olympijské přestávky?

Kluci dostali zpočátku volno. Tři týdny jsou dlouhá doba, a tak jsme uvítali možnost turné ve Švýcarsku, kam odjíždíme ve čtvrtek 18. února. Střetneme se s Bernem, Bielem a Fribourgem. Je lepší zkusit něco jiného v zahraničí, než hrát přípravné zápasy doma. Ve Švýcarsku si vyčistíme hlavy, abychom byli připraveni na další pokračování extraligy.

A co marodka?

Obránce Marek Černošek bude trénovat s týmem, ale ve Švýcarsku do hry ještě asi nezasáhne. Chtěli bychom, aby nastoupil od 3. března. Pro útočníka Jakuba Černého, který má zlomenou navikulární kost, sezóna předčasně skončila. Je to oslabení, protože je typem univerzálního hráče, kteří jsou v každém týmu potřeba.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 20. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články