Hlavní obsah

Byla to stará Slavia, těšilo Růžičku

PRAHA

První vítězství v letošní sezóně vybojovali v sobotu v Kladně hokejisté Slavie Praha. Úřadující mistr čekal na vítězství dlouhých šest zápasů. "Kladl jsem klukům na srdce, že do hry musejí dát srdce. A taky jít do všeho po hlavě, tak jako v loňské sezóně, kdy nám tyto atributy vynesly zlato," vykládal trenér pražského celku Vladimír Růžička.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Trenér Růžička špatně spal. "Nerad prohrávám," vysvětluje. Věří, že nyní už se mu bude usínat lépe.

Článek

Po prvním tříbodovém zisku se mu ulevilo. "Vstup není dobrý. Hráči jsou pod tlakem, stejně tak trenéři. Ale mužstvo se z toho musí dostat samo jedině dobrými výsledky," je jasné Růžičkovi. Trenéra hřálo u srdce, že hráči se prezentovali hokejem, s nímž uspěli v loňském tažení za titulem. Bojovali s maximálním nasazením, byli důrazní a obětaví, vrhali se do střel.

Nikdo nechtěl měnit

"Jsem rád, že jsme se probrali. Tak to má být. Posledních čtrnáct dnů jsem nespal dobře. Nerad prohrávám, a tak jsem z toho měl těžkou hlavu," přiznává Růžička. Po sérii neúspěchů uvažoval o hráčských výměnách, které by navodily změnu. "Jenže teď nikdo nechce obchodovat. Je dost brzy. Navíc ani my se nechceme ukvapit. Navíc bychom požadovali kvalitu za kvalitu," říká zkušený trenér.

"Mužstvo v Kladně ukázalo, že má chuť. Tam se lehce vyhrávat nebude. Moc bych chtěl, abychom takhle hráli i dál." Je mu jasné, že jediné vítězství nic neznamená. "Nedělejme z jednoho zápasu dalekosáhlé závěry. Samo to určitě nepůjde. Ale když budeme v takových výkonech pokračovat, mělo by to být konečně dobré. Opakovat kvalitní hru v obraně a vyhrát třeba na dva góly. I to přece stačí. Vždyť zajíci se počítají až po honu," usmívá se Růžička.

Reklama

Související témata: