Hlavní obsah

Pardubice už unikají hokejovému pelotonu

TŘINEC

Repríza loňského semifinále play-off na třineckém ledě vyšla výsledkově lépe hokejistům Pardubic, kteří tak po sedmém kole v čele tabulky už odskočili o tři body svým pronásledovatelům, Spartě a právě Ocelářům.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Václav Pletka z Třince (vlevo) bojuje s Andrejem Novotným z Pardubic před pardubickým brankářem Adamem Svobodou.

Článek

"Byli důraznější v koncovce a to asi zápas rozhodlo," uvedl kouč Třince Pavel Marek. Hostům famózně zachytal gólman Adam Svoboda, který měl kus štěstí při dvou střelách domácího Skořepy do tyčí. "Vždycky jsme pak z protiútoku dali důležitý gól, takže se nás štěstí drželo v pravý čas. Inkasovaný gól by domácí tým mohl zvednout," uvedl ochránce pardubické klece, který čelil úspěšně 22 zásahům a překonal jej v závěru jen Houdek.

Přestože podle domácího kouče Marka Oceláři za favoritem extraligy herně nezaostali, zdálo se, že Východočeši si pro výhru dokráčeli s lehkostí. Branky nastříleli vždycky, když potřebovali. "Zpočátku soutěže nám to moc neklapalo, ale teď už to je daleko lepší. Jsme v pohodě, sehráváme se. V Třinci jsme hráli dobře, přesto věřím, že ideální forma teprve přijde," poznamenal při odchodu do šaten pardubický útočník Jaroslav Kudrna.

Bylo zajímavé sledovat, jak se oba týmy vyrovnávaly s absencí velké hvězdy. Zatímco v nabitém kádru Pardubic zkušený Dopita příliš nescházel, Oceláři víc žehrali na neúčast zraněného Krále. "Proti Pardubicím se mu obvykle daří, dává góly a má i řadu finálních přihrávek. Neúčast takového borce musí být znát," řekl o Královi kouč Marek. Oceláři sice využili jednu přesilovku, ovšem potrestali až desáté vyloučení hostujícího hokejisty v zápase. Právě v početních výhodách elitní centr Třinci chyběl.

"Přesto si ale myslím, že v přesilovkách nejvíc domácí postrádali obránce Malinského. Umí vystřelit i rozehrát akci, teď se s tím naštěstí dost trápili," všiml si hrdina zápasu, gólman Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články