Hlavní obsah

Pouzar znovu ovládne lavičku Budějovic

Č. BUDĚJOVICE

Českobudějovičtí hokejisté mají trenérskou jistotu. Po odstoupení Jana Neliby se na jihočeskou střídačku vrací Jaroslav Pouzar, jemuž vedení klubu dalo důvěru do konce sezóny. Asistentem i nadále zůstane Vladimír Caldr.

Foto: ČTK/Petr Eret

Trenérskou taktovku v Českých Budějovicích opět převzal Jaroslav Pouzar.

Článek

Pouzar se vrací k jihočeskému týmu již pošesté. Naposledy u něj působil v loňské sezóně, kdy tým dovedl k šestému místu v základní části, v playoff na sebe ale upozornil jen výstřelkem na Spartě, kdy po sporném výroku rozhodčích odvolal své mužstvo z ledu. "Po odstoupení Neliby byl pro nás Pouzar hlavní variantou," potvrdil generální manažer Budějovických Jaroslav Pažízek.

O Pouzarově angažování do funkce kouče jednala v úterý večer správní rada klubu, definitivní rozhodnutí však padlo až včera ráno. Po minulé sezoně Pouzar prohlásil, že trénovat nebude, a stal se sportovním a marketingovým manažerem klubu. "Jarda ale chce znovu Budějovicím pomoci," vysvětlil Pařízek, jenž převezme část Pouzarových manažerských úkolů.

Nechce být považován za hrobaře

"Manželka mi asi vyčte, že hokeji obětuji všechno. Že ostatní věci odsunu na druhou kolej. Nemíním však být považován za hrobaře českobudějovického hokeje. Doufám, že to doma pochopí," vysvětlil Pouzar důvody, kvůli nimž na nabídku nakonec kývnul. Hlavním úkolem dvojnásobného mistra světa bude dostat Jihočechy do play-off.

"Pořád není nic ztraceno, liga se teprve rozjíždí. Třeba pak ani nebude zapotřebí, abych vydržel až do konce sezóny. Musíme se ale o osmičku poprat a začít postupně sbírat body." První společný trénink na ledě absolvuje trojnásobný vítěz Stanleyova poháru s týmem dnes.

Změny v kádru nastanou

"Promluvím si s hráči, popovídáme si o novém systému a chci jim dát rovněž najevo, že mají moji důvěru, byť třeba nějaké změny v kádru přijdou," naznačil Pouzar, který doufá ve vstřícnost hráčské kabiny. "Když se daří, je všechno v pohodě, v opačném případě se tým rozdělí na skupinky, které drží pospolu," připomněl staronový kouč.

Naposledy se Jaroslav Pouzar objevil na lavičce Českých Budějovic v play-off minulého ročníku proti Spartě. Teď bude jeho úkolem odpoutat Jihočechy z poslední příčky extraligové tabulky.

Reklama

Související témata: