Hlavní obsah

Útočníci Koukal a Kolář podepsali nové smlouvy s Pardubicemi

PARDUBICE

Extraligové Pardubice si pojistily služby hokejových útočníků Petra Koukala a Jana Koláře. Vedení Eatonu uzavřelo s oběma hráči s reprezentačními zkušenostmi nové víceleté kontrakty. Uvedly to oficiální stránky pardubického klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Jakub Sklenář (vpravo) bojuje o puk s pardubickým Janem Kolářem.

Článek

"Jsme rádi, že se nám podařilo tyto hokejisty udržet v týmu. Oba podepsali víceleté smlouvy na začátku víkendu," řekl serveru generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Centr Koukal s pravým křídlem Kolářem tvoří dlouho nerozlučnou dvojici.

Před sedmi lety se objevili i v dresu českého národního týmu ještě s Petrem Průchou, který působí od roku 2005 v NHL. Spolupráci s Koukalem pak přerušily i Kolářovy zdravotní potíže, ale v současné době opět tvoří v Pardubicích produktivní útok spolu s Janem Starým. "Petr je navíc kapitán. I z tohoto hlediska bylo udržení těchto dvou hráčů pro nás velmi důležité," dodal Kusý.

Oba hráči přišli do Pardubic v mládežnickém věku a postupně se vypracovali v lídry týmu. Sedmadvacetiletý Koukal je v této sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem Eatonu za Petrem Sýkorou, když si v 50 zápasech připsal 13 branek a 27 asistencí. Kolář nastoupil kvůli zdravotním potížím jen ve 34 duelech a zaznamenal pět gólů a 14 přihrávek.

Celkově v nejvyšší soutěži odehrál Koukal 483 utkání a má na kontě 196 bodů. Kolář nasbíral v 405 duelech 150 bodů.

Reklama

Související témata: