Hlavní obsah

Sparta - Č.Budějovice 4:1Sparta otočila duel s Budějovicemi, Jihočechy porazila počtvrté v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Červený 0 : 1
35. Ton 1 : 1
45. Netík 2 : 1
49. Kratěna 3 : 1

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v předposledním kole základní části O2 extraligy České Budějovice 4:1, přestože ještě v polovině duelu prohrávali. Před druhou přestávkou ale vyrovnal Ton, v závěrečné části obrat třemi góly dokonali. Sparťané tak i ve čtvrtém vzájemném utkání v sezóně svého soupeře z jihu Čech dokázali zdolat.

Článek

Hostující Mountfield musel od úvodních minut čelit tlaku Sparty, což zejména zásluhou brankáře Turka zvládl. Na něm si postupně vylámali zuby Ručinský, Langhammer a Kratěna, v deváté minutě pak při něm stálo i štěstí, to když si Výborný před zcela odkrytou bránou rovnal puk tak dlouho, až se Turek stačil mezi tři tyče vrátit.

O dvě minuty později vyrazil českobudějovický gólman kotouč jen k Látalovi, ten ale v nadějné pozici minul. Hosté se do útočného pásna dostávali v úvodním dějství jen sporadicky, o to větší šok ale Pražanům přichystali v osmnácté minutě. Střelu Micky sice ještě dokázal Přikryl zpacifikovat, proti dorážce Červeného byl ovšem bez šance.

Na začátku druhé třetiny znovu zívala na Výborného prázdná branka, sparťanský kapitán ale vhodný moment ke střelbě znovu prováhal. To už se začaly osmělovat i Budějovice. V 25. minutě pálil Veselý, jeho střelu ale sparťanská obrana přizvedla nad. O dvě minuty později se hned ke dvěma střelám dostal Pletka, Přikryl ale skvělými zákroky změnu skóre nepřipustil.

Pletka byl blízko gólu i o chvíli později, když s kotoučem na holi obkroužil domácí branku, při zakončení mu ale černá guma sjela z čepele a zamířil mimo. V 35. minutě Turek podcenil nepříliš důraznou střelu Hanzlíka, kterou vyrazil jen k Tonovi, a sparťanský kanonýr srovnal stav.

Úvod třetí části vyšel Spartě dokonale. Ve 43. minutě dostal u tyčky stojící Látal puk od zadního mantinelu a přesnou střelou nad Turkovo rameno poslal domácí poprvé do vedení. Za necelé dvě minuty navíc ujel do přečíslení Netík a jeho střela nad beton znamenala dvougólový náskok Pražanů. Černou osminutovku pak dokonal sám Turek, když při pokusu o rozehrávku namazal Kratěnovi, který pohodlně zakončoval do prázdné svatyně.

Zbytek utkání si už domácí s přehledem pohlídali.a slaví čtvrtou výhru nad Mountfieldem v sezóně.

<tbody><tr class="invert"><td>HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 35. Ton (Jan Hanzlík, D. Výborný), 43. Látal (Hromas), 45. Netík (Přikryl), 49. Kratěna (Ručinský) - 18. Červený (Micka). Rozhodčí: Husička, Hradil - Chytil, Bryška. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 7216.</td></tr><tr><td><strong>Sparta:</strong> Přikryl - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Podlešák - Netík, Langhammer, Ručinský - Látal, Hrdel, Hromas. Trenéři: Volek a Holaň. </td></tr><tr><td><strong>České Budějovice:</strong> Turek - Ptáček, Macháček, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Melichárek, M. Hudec, Sailer - Kotrla, Micka, Červený - Veselý, Vak, L. Květoň. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice