Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 1:5Litvínov doma podlehl vedoucí Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Scofield 0 : 1
29. Hanzlík 0 : 2
30. Hvila 0 : 3
36. Trávníček 1 : 3
55. Bomersback 1 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v 51. kole O2 extraligy s Plzní 1:5. Západočeši rozhodli o svém vítězství mezi 16. a 30. minutou, kdy si vypracovali čtyřbrankový náskok. Dvě asistence si připsal útočník Tomáš Vlasák.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky.

Článek

Po olympijské přestávce byla obě mužstva na utkání patřičně nažhavena. Hned po 40 vteřinách vypálil z levého kruhu Jánský, ale brankář Pöpperle si připsal první úspěšný zákrok. Na druhé straně Adamský vypálil svižnou střelu přes obránce, jenže i Jaroslav Hübl v domácí kleci se prezentoval povedeným zákrokem.

V šesté minutě našel Majdan před brankou úplně volného Vopata, ten ale Pöpperleho překonat nedokázal a stejně dopadl i Jenáček, který se vzápětí dostal k dorážce. Vzápětí hráli domácí první přesilovou hru, ale po krásné kombinaci trefil Viktor Hübl pouze pravou tyč. Litvínov měl ihned poté k dispozici dlouhých 109 vteřin přesilovou hru pět na tři, Kubinčák během ní však trefil zblízka pouze horní tyčku.

Na druhé straně ujela dvojice Adamský, Stránský, ale prvně jmenovaný Hübla nepřekonal a z dorážky neuspěl ani O´Brien. Ve 14. minutě stála při domácích opět smůla, když Viktor Hübl trefil opět pouze tyč po Lukešově skvělé přihrávce. O minutu později našel Kubát rozjetého Jánského, ten ujel všem protihráčům a řítil se sám na Pöpperleho, ale zakončil pouze do horní tyče.

V 16. minutě chyboval Lukeš, když "namazal" puk na modrou čáru Modrému a ten nekompromisně prostřelil Hübla střelou nad lapačku. V závěru třetiny neudržel nervy na uzdě Vopat, který chtěl předvést boxerskou vložku, ale Dvořák se prát nechtěl a tak se oba sokové pouze drželi, než je rozhodčí roztrhli a poslali na trestnou lavici.

Hosté pojistili své vedení ihned na začátku druhé třetiny, kdy se kolem pravého mantinelu prohnal Scofield a zavězil puk k přední tyči. Poté putoval na trestnou lavici opět Vopat, ale proti Benákovi vytasil skvělý zákrok gólman Hübl. V 29. minutě využili hosté po čtyřech vteřinách přesilovou hru, když se od modré čáry trefil Hanzlík. To už nevydržel domácí brankář a přepustil místo svému kolegovi Fraňkovi.

Ten se ještě ani nestačil ohřát a už lovil puk ze své klece. Z brejku se po Adamského přihrávce trefil Hvila. V 35. minutě vstřelili hosté i pátý gól, ten však rozhodčí kvůli přihrávce rukou neuznali. A tak se na druhé straně konečně dočkali i domácí, když se po Reichelově přihrávce trefil z mezikruží Trávníček.

Ve třetí třetině se domácí snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale proti byl vynikající Pöpperle, který si poradil jak s nájezdem Kubinčáka, tak s šancemi Vopata a Majdana. A tak udeřilo opět na druhé straně, když se trefil Bomersback a upravil skóre na konečných 1:5.

V samém závěru utkání měli ještě dobré příležitosti Trávníček, Pilař a dnešní smolař Viktor Hübl, který zaznamenal hattrick, ale pouze v trefování tyček. Všechny domácí ataky však pochytal skvělý Pöpperle.

HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Trávníček (Reichel, Majdan) - 16. Modrý, 23. Scofield (Benda), 29. Jiří Hanzlík (Vlasák), 30. Hvila (Adamský, Vampola), 55. Bomersback (Tvrdík). Rozhodčí: Minář, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:11, navíc Vopat (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4251.
Litvínov: J. Hübl (29. Franěk) - Pilař, Švarný, Šlégr, Kubát, Punčochář, Skuhrovec, Stříteský, O. Poživil - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Majdan, Vopat, Jenáček - Bojer, Gerhát, Dragoun. Trenéři: Kučera a Šlégr.
Plzeň: Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Jeřábek - Scofield, Jan Kovář, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Vostřák, Tvrdík - Stránský, I. Padělek, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: