Hlavní obsah

Slavia slavila ve Zlíně postup do předkola i posun na sedmé místo

Definitivní jistotu účasti ve vyřazovací části mají hokejisté Slavie Praha. Po vítězství 2:1 ve Zlíně navíc poskočili v tabulce na sedmé místo a mají reálnou šanci, že zápasy v předkole play-off budou začínat doma. Svou pozici budou hájit v pátečním závěrečném kole na ledě Mladé Boleslavi, která naději na předkolo ztratila a klesla až na třinácté místo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost slávistů z vítězství nad Karlovými Vary.

Článek

"Soustředili jsme se na to, abychom uhráli místo v desítce. Cokoliv ostatní je bonus navíc," řekl obránce Petr Kadlec, který k triumfu Slavie přispěl dvěma asistencemi a byl vyhlášen nejlepším hráčem na straně hostů.

Zápasy proti Zlínu jeho týmu sedí. Slavia porazila výběr Zdeňka Venery už počtvrté v sezóně. "Zlín má výborné mužstvo, ale my jsme sem vždy přijeli v situaci, kdy jsme bezpodmínečně potřebovali vyhrát. Tak tomu bylo i dnes. Domácí bojují o druhé místo, ale přece jen mají nahráno. My jsme museli vyhrát," poznamenal Kadlec.

Slavia šla do utkání pod tlakem, ale nakonec ho zvládla. Ve druhé třetině se dostala do vedení a nezlomila ji ani vyrovnávací trefa Bedřicha Köhlera ve 40. minutě. V závěrečné třetině v přesilovce pět na tři udeřil Tomáš Kůrka a svým druhým gólem poslal hosty do play-off.

"Před zápasem jsme byli trochu nervózní. Přispěla k tomu i olympijská přestávka, dlouho se nehrálo," podotkl hostující bek. "Kouč Růžička říkal, že by chtěl ze dvou posledních kol šest bodů, abychom mohli začínat doma. Může to vyjít. Hlavně, že jsme v desítce a máme větší klid."

Hosté se do play off dostali na poslední chvíli, ale vadit jim to nemusí. Vyřazovací část je úplně jiná soutěž než dlouhodobá část. "Loni se takhle do play off protlačily na poslední chvíli Vítkovice a ve čtvrtfinále nad námi vedly 3:1 na zápasy," připomněl Kadlec. "Může nás to nakopnout. Soupeře si ale nevybíráme. Extraliga je vyrovnaná, v play off může vyhrát každý," dodal.

Reklama

Související témata: