Hlavní obsah

Byla to z naší strany hrůza, přiznal liberecký útočník Nedorost

Velmi hořký návrat do sestavy prožil v dnešním souboji s Kometou Brno v rámci 51. kola extraligy liberecký útočník Václav Nedorost. Bílí Tygři po velmi špatném výkonu prohráli 0:2 a tak si sedmadvacetiletý forvard soutěžní zápas po téměř čtyřměsíční pauze zaviněné poraněním ramena příliš neužil.

Článek

"To byla z naší strany hrůza. Od začátku jsme do utkání nevstoupili dobře a táhlo se to s námi až do konce. Kometa si zaslouženě body vybojovala, bohužel náš výkon byl opravdu špatný," přiznal Nedorost po utkání novinářům.

Marně hledal na celém utkání pozitivní momenty. "Když si jen tak vzpomenu, tak během utkání jsme si snad nevytvořili ani jednu vážnější šanci. Kromě té po inkasované brance, ale to byl nakonec jen záchvěv toho, co jsme dneska předvedli," zhodnotil kriticky liberecký útočník.

Nedorost nastoupil do utkání jako centr první řady, ale ani jeho přítomnost na ledě Bílým Tygrům moc nepomohla. "Nebudu si nic nalhávat. Z mojí strany to byl špatný výkon. Nedařilo se mi v podstatě nic a celkově jsem se i svezl na té hře celého týmu. Věřím, že postupem času to bude lepší, k dnešku se raději vracet nebudu," okomentoval Nedorost svůj výkon.

V posledním kole zamíří Liberečtí na led Českých Budějovic. Výsledek utkání zodpoví otázku, s kým se nakonec Severočeši střetnou v předkole play off. Společně se svým nejbližším soupeřem a Litvínovem tvoří trio týmů se shodným bodovým ziskem (70). Jen sedmá Slavia má o bod více. Podle klubového vedení i samotného hráče však klub nemá ohledně soupeře pro předkolo žádné speciální přání. "S takovým výkonem je vcelku jedno, koho chytneme, protože bychom byli bez šance," podotkl Nedorost.

Liberec se podle něho musí především srovnat sám. "My se musíme nejprve zaměřit na náš výkon a na naši hru, pak teprve můžeme pomýšlet na šance v předkole. Takže opravdu o žádné kalkulace nepůjde. Loni jsme si přáli Vítkovice, že se nám na ně v sezoně dařilo, a víte, jak to dopadlo. My jedeme do Budějovic vyhrát, abychom si před předkolem zvedli psychiku," nastínil nejbližší plány týmu Nedorost.

Reklama

Související témata: