Hlavní obsah

Poslední tajenky extraligy: kdo bude druhý a pátý a jak se seřadí předkolo?

PRAHA

V hokejové extralize se už před olympijskou přestávkou vědělo, které týmy postoupí rovnou do čtvrtfinále play-off. Středeční zápasy zase rozhodly o definitivním složení předkola, které si jako poslední tým zajistila Slavia Praha. A Mladá Boleslav doplnila čtveřici zklamaných, kteří budou hrát jen skupinu o poslední místo v soutěži. Ale až poslední kolo základní části rozhodne o dvojicích v play-off.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Slavie jsou nejblíže k tomu začínat předkolo doma

Článek

Prozatím jsou co se týče umístění jisté pouze tři věci: už delší dobu jistým vítězem základní části je Plzeň, čtvrtou a poslední příčku znamenající výhodu domácího prostředí ve čtvrtfinále si ve středu zajistily Vítkovice. A že Kladnu alespoň do konce základní části zůstane status nejhoršího celku soutěže.

V elitní šestce pro čtvrtfinále ale zbývá vyřešit, kdo obsadí druhé a páté místo. O druhou příčku bojují Pardubice a Zlín, shodně mají na kontě 93 bodů. Zlín v pátek nastoupí na ledě Vítkovic, s nimiž má hodně vyrovnanou bilanci. To Pardubice sice vyhrály v Třinci oba zápasy, ale jejich poslední duel doma Oceláři vyhráli 5:4.

Třinec bude hrát o pátou příčku a potřebuje vyhrát za tři body, přičemž ani to mu nemusí stačit, protože Sparta má v tabulce o jeden bod navíc. Pražanům tak stačí v dalším zápase vyhrát v prodloužení nebo na nájezdy, protože má s Třincem lepší vzájemnou bilanci. Na ledě vedoucí Plzně to ale nebude mít vůbec jednoduché.

Zamotanější je situace mezi čtyřmi účastníky předkola play-off, tři z nich mají totiž shodný počet bodů, pouze sedmá Slavia se může pyšnit bodem navíc. Pokud tedy v pátek vyhraje v Mladé Boleslavi, má pro první zápasy předkola jistou výhodu domácího prostředí. S dalšími třemi je ovšem svízel. Litvínov má sice lepší bilanci s Libercem, ale horší s Českými Budějovicemi. A o bilanci Jihočechů s Libercem rozhodne až páteční vzájemný zápas.

Reklama