Hlavní obsah

Zlín porazil Vítkovice a pojistil si druhé místo

OSTRAVA

Hokejisté Zlína zvítězili v posledním kole základní části extraligy ve Vítkovicích 2:1 a pojistili si druhé místo v tabulce. Vítězný gól dal osm minut před koncem pátečního utkání Kubiš, domácí už jen zásluhou Štefanky snížili a ze čtvrtého místa narazí ve čtvrtfinále na pátou Spartu.

Článek

Svižný hokej byl exhibicí gólmanů. Jako první se blýskl hostující Sedláček, který v deváté minutě brilantním zákrokem zneškodnil stoprocentní šanci Klimka, a jakoby tím sebral Vítkovicím i střeleckou jistotu. Vzápětí totiž Švrček namazal zpoza branky Ujčíkovi, který ale jen vyprášil Sedláčkův beton.

Domácím činil ve středním pásmu problém pohyb soupeře. Zlínští mezerami na útočné modré několikrát hladce pronikli až před Štěpánka, ale ten během pár vteřin v 15. minutě zmařil nájezdy Kristka i Rachůnka. V oslabení kontroval Kvapil, ale dopadl stejně a bekhendovým blafákem Sedláčka nepřevezl.

Tempo hry ve druhé třetině zvolnilo. Mlčení střelců ukončil po 28 minutách Rachůnek, který dostal nabito mezi kruhy a nekompromisně zavěsil. Zlín si mohl stav pojistit v přesilovkách. Po Štefankově ataku na Linharta prohospodařil téměř tříminutovou hru v pěti proti čtyřem, deset sekund před koncem druhé třetiny měl v další početní výhodě jedinečnou šanci Köhler, ale z brankoviště nechal vyniknout Štěpánka.

I v úvodu třetí části byli hosté aktivnější, ale vítkovické akcie držel Štěpánek, který zlikvidoval dvojnásobnou možnost Kristka. Ofenziva hostů byla přece jen nebezpečnější a v 52. minutě to druhým gólem potvrdil Kubiš, který se z úhlu trefil nad Štěpánkův levý chránič.

Vyhlášená zlínská defenziva však selhala v 55. minutě. Krenželok pasem přes půl hřiště poslal do sóla Štefanku, který příklepem nezaváhal. Drama však hosté ani v náznaku nepřipustili, Vítkovičtí se v závěru k ničemu nedostali.

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 55. Štefanka (Krenželok) - 28. Rachůnek (Linhart, J. Ondráček), 52. Kubiš (Sivák, Balán). Rozhodčí: Souček, Turčan - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 3828.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Sičák, Rehák, Voráček, Trnka - Klimek, Burger, Krenželok - Kvapil, Štefanka, Treille - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Szturc, Vrána, Strapáč. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Bořuta, Kučný, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Kristek, Záhorovský - Kubiš, Balán, Sivák - J. Ondráček, F. Čech, Rachůnek. Trenéři: Venera, Vlach st. a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články