Hlavní obsah

Karlovy Vary ukončily vítěznou domácí sérii brněnské Komety

BRNO

V generálce na skupinu o udržení porazili hokejisté Karlových Varů v Brně domácí Kometu těsně 2:1. O výsledku rozhodla chyba brankáře Sasu Hoviho, který v první třetině pustil za svá záda střelu obránce Jakuba Čutty od modré čáry, po níž vedli hosté 2:0.

Článek

Karlovarští po osmi nevydařených zápasech okusili radost z vítězství a do play out půjdou z nejvýhodnější pozice s náskokem osmi bodů na poslední Kladno. Brno naopak po deseti vítězstvích před svým publikem poprvé v domácím prostředí pod vedením kouče Vladimíra Jeřábka prohrálo.

Kometa začala aktivně a v úvodní desetiminutovce jen zřídka pustila soupeře na vlastní polovinu. K tlaku Brňanům dopomohly i tři přesilovky, které ale nevedly k toužebné brance. Hlavně proto, že domácí hráči kombinovali v početní výhodě pouze v rozích kluziště a přes pozorně bránící čtverec se jen s obtížemi dostávali do střeleckého prostoru.

Naopak po prvním nebezpečnějším protiútoku vybojoval v rohu kluziště kotouč Skuhravý, našel před brankou volného Kumstáta, který snadno překonal brankáře Hoviho. Brňany inkasovaná branka otřásla, o necelé dvě minuty později z dalšího protiútoku obránce Čutta ještě před modrou čarou napřáhl ke střele příklepem, Hovi máchl lapačkou do prázdna a hosté získali nečekaně dvoubrankový náskok.

Nátlaková hra ale domácím hokejistům vynesla korigování výsledku v 18. minutě, kdy si Erat po nájezdu z boku položil Mensatora a elegantně skóroval. Domácí kontaktní gól nabudil a vyrovnat mohli v krátkém sledu Dlouhý a Dopita, ale stav 1:2 zůstal do přestávky nezměněn.

Více boje a hodně oboustranných nepřesností nabídla druhá třetina, v níž se Brňané hodně trápili při přesilovkách. Jejich nepřesné kombinace stačili hosté snadno zastavovat, hra tak ztratila předcházející vzruch.

V poslední třetině se výkon Brňanů změnil v křeč. Jejich akcím chyběla myšlenka, takřka neřešitelným problémem bylo zakládání útoků. Karlovy Vary sice hrály přesněji, dostávaly se snadněji do útočného pásma soupeře, jenže v koncovce si hosté vedli stejně nepřesně jako domácí tým.

Osm minut před koncem se prosmýkl mezi karlovarskými zadáky Huml, natáhl i k blafáku, ale v rozhodující chvíli jej fauloval Parýzek. Přesilovka Brňanů měla stejný scénář jako sedm předcházejících: upachtěným kombinacím chybělo zakončení. Devadesát sekund před koncem ještě vyzkoušela Kometa hru bez brankáře, která ale rychle skončila po faulu Hubáčka a Západočeši již vítězství uhájili.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Erat (Dopita) - 12. Kumstát (Skuhravý), 14. Čutta (Hřebejk). Rozhodčí: Šír, Šindler - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Hovi - Bičánek, Houdek, J. Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Protivný - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Šindel, R. Procházka, Hubáček - J. Svoboda, Huml, Brabenec - Švaňhal, Ludvík, Vondráček. Trenéři: V. Jeřábek, Lubina a Trličík.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Čutta, Dobroň, Nosek, Loginov - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balázs - Zucker, Pech, Kuběna - Čachotský. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: