Hlavní obsah

Mensator dováděl střelce Komety k šílenství

BRNO

Jednogólové vedení, které si vybudovali už v úvodní třetině, udrželi hokejisté Karlových Varů v pátečním extraligovém utkání v Brně až do konce. Na výhře 2:1 měl největší podíl brankář Lukáš Mensator, jenž zlikvidoval řadu vyložených šancí domácích.

Článek

„Kometa měla sice převahu a mnohem častěji střílela, ale my jsme naštěstí její tlak ustáli. V minulých utkáních tomu bylo často naopak. Zatímco my jsme tlačili, soupeř střílel góly. Jsme hrozně rádi, že jsme si před vstupem do skupiny o záchranu uchovali osmibodový náskok na poslední Kladno,“ pochvaloval si Mensator.

Vyhovovalo mu, že byl v Brně v neustálé permanenci. „To mám docela rád. Teď chceme ve skupině play out bodovat v každém utkání a aspoň trochu vylepšit dojem z naprosto zpackané sezóny,“ přál si gólman stále ještě úřadujícího mistra.

Brňané před zápasem doufali, že by se mohli vítězstvím před Vary posunout, avšak nakonec opouštěli led zklamaní. Po předchozích deseti výhrách v řadě si připsali první domácí porážku od příchodu trenéra Vladimíra Jeřábka. „Kluci bojovali, ale puk nám tentokrát v rozhodujících momentech odskakoval od hokejek. Takové utkání jsem ještě v Brně nezažil,“ smutnil kouč, který vytáhl tým ze dna tabulky.

„Zklamání z prohry je obrovské, neproměnili jsme strašnou spoustu vyložených šancí. V koncovce jsme se hrozně trápili. Bylo to hodně důležité střetnutí, protože jsme počítali s tím, že Kladno Litvínov porazí. Náš náskok se ztenčil, o vyhnutí se baráži nás čeká ještě tuhý boj,“ měl jasno útočník Komety Ivan Huml.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín