Hlavní obsah

Policie a Kometa spolupracují na zvýšení bezpečnosti v Rondu

Jihomoravská police spolupracuje s vedením brněnského hokejového klubu Kometa na opatřeních, jejichž cílem je zvýšit bezpečnost při utkáních v domácí hale Rondo. Snahou je podle představenstva společnosti Kometa Group, aby mohli chodit na utkání "bez obav i rodiče s malými dětmi". Dohoda o užší spolupráci policie s klubem byla uzavřena v polovině února. V dubnu, tedy koncem hokejové sezony, budou první poznatky vyhodnoceny, řekla ČTK mluvčí policie Soňa Svobodová.

Foto: www.halarondo.cz

Hala Rondo v Brně

Článek

Spolupráce spočívá například v pořádání seminářů pro členy ochranné služby zasahující při utkáních. Policejní specialisté je učí jak řešit konflikty, zmírňovat vypjaté situace, použít v mezích zákona donucovací prostředky. První školení se konalo koncem února a účastnilo se jej 50 členů ochranky stadionu.

Na základě dohody se před utkáními konají přípravné schůzky policejních velitelů se zástupci hokejového klubu. Jedná se na nich o možných rizicích i o tom, jak jim předcházet. Po utkáních jsou pak společně všechny přijaté kroky analyzovány.

Koncem této hokejové sezony se obě strany sejdou na závěrečném jednání a vytyčí si úkoly pro další ročník. "Čeká nás jednání o vytvoření technického zázemí pro bezpečnostní složky monitorující situaci na stadionu," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata: