Hlavní obsah

Dopita hodlá stáhnout žalobu na média

Pardubický extraligový hokejista Jiří Dopita informoval ve středu prostřednictvím svého právního zástupce soud, že uzavřel dohodu s dvěma deníky, které zažaloval kvůli tomu, co napsaly o jeho údajných daňových nedoplatcích. "Do čtrnácti dní strany předpokládají zpětvzetí žaloby," řekl dnes soudce pražského městského soudu Martin Valehrach.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Jiří Dopita se nehodlá soudit

Článek

Zprávu o uzavřené dohodě obdržel Valehrach faxem. Podle ní se olympijský vítěz z Nagana i oba deníky shodli také na tom, kdo uhradí soudní náklady. Podrobnosti dohody soud nezná.

Blesk v lednu napsal, že by Dopita mohl mít problémy s policií kvůli mnohamilionovým daňovým únikům. Odvolal se na dva na sobě nezávislé nejmenované zdroje. Podle Blesku chtěl odbor hospodářské kriminality z Ostravy předvolat Dopitu k výslechu.

Výstroj a stravenky na obědy

Deník Sport o den později informace Blesku poupravil s tím, že hráčovy daňové nedoplatky nepřesahují milion korun. Sport uvedl, že Dopita nezdanil věci, které v minulosti obdržel od vsetínského klubu.

Klub podle deníku poskytoval Dopitovi hokejovou výstroj a stravenky na obědy s tím, že si hráč jako osoba samostatně výdělečně činná tyto položky zavede do účetnictví a na konci účetního období je zdaní. To se však nestalo a odpovědné úřady to odhalily, napsal v lednu Sport.

Reklama