Hlavní obsah

Slavia úspěšně vstoupila do předkola play-off, Litvínov zdolala 3:1

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Slavie úspěšně vstoupili do předkola vyřazovací části, když na svém ledě porazili Litvínov 3:1. Hlavní podíl na tom měl Michal Vondrka, který jednu branku vstřelil sám a na zbylé dvě přihrál. Utkání sledovalo jen 2464 platících diváků, což je historicky nejnižší domácí slávistická návštěva po přesunu do vysočanské arény. Druhý zápas série hrané na tři vítězné duely je na programu v úterý, znovu v Praze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Růžička s Vondrkou se radují ze zásahu do Hüblovy sítě.

Článek
Fotogalerie

Úvodní minuty přinesly opatrný hokej z obou stran, na nebezpečnější možnost čekaly notně prořídlé tribuny až do osmé minuty, kdy se před litvínovskou klecí zjevil Svoboda, Hübla ale neprostřelil. Chemici si poprvé vzali slovo o čtyři minuty později, od pravého mantinelu si vybruslil Kubinčák a střelou zápěstím orazítkoval horní tyčku.

Na druhé straně využil nepozornosti hostující obrany Havel, v samostatném úniku však nechal vyniknout Hüblovu lapačku. Z protiútoku se zaskvěl i Slipčenko, který rychlým přesunem vychytal agilního Kubinčáka. V šestnácté minutě rozehrával Hübl puk za svou svatyní, namazal ovšem přesně na hůl Kůrkovi a pro Vondrku nebylo problémem trefit prázdnou branku.

V téže minutě přišla další minela litvínovského gólmana, když si neporozuměl s Pilařem, Červenka však svou kličku do bekhendu ke druhé trefě nedotáhl. Za další dvě minuty pálil při přesilovce z mezikruží Jenáček a Severočeši mohli oslavovat vyrovnávací trefu. Jenže jen na chvíli, sudí totiž posléze gól odvolali kvůli tomu, že čepel Jenáčkovy hole obličej slávisty Doležala. Místo srovnání tak ještě Jenáček putoval na trestnou lavici.

Ve druhé části upadla kvalita hry do hlubokého podprůměru, pouhé kloudné založení útoku se pro obě mužstva zdálo být nepřekonatelnou překážkou. Z hokejové šedi vybočil jen průnik Havla, ani napodruhé ale tváří v tvář Hüblovi neuspěl, tentokrát trefil jen gólmanův beton.

Uklidňující druhý gól přidala Slavia v úvodu třetího dějství zásluhou Růžičky, který projel s pukem na holi do útočného pásma a prostřelil Hübla mezi betony. Jenže dvoubrankový náskok vydržel sešívaným jen necelých sedm minut, kdy chytrou tečí rovněž mezi betony zadělal při vlastním oslabení na drama Kubinčák.

<span><span>Slávisté ale za další dvě minuty znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Rovněž při hře v oslabení ujel Červenka a přesnou ranou přinutil Hübla lovit puk ze sítě potřetí. Dvě minuty před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, skóre se jim už ale zkorigovat nepodařilo, a tak se Slavia po výhře 3:1 ujala v sérii hrané na tři vítězné duely vedení.</span></span>

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:
Slavia Praha - Benzina Litvínov 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 16. Vondrka (Kůrka), 42. V. Růžička ml. (Vondrka, Kůrka), 51. Červenka (Vondrka) - 49. Kubinčák (V. Hübl). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 2464.
Slavia Praha: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - Clarke, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Punčochář, Kubát, Gula, Skuhrovec, Černošek - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Dragoun, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Saulietis. Trenéři: Kučera a Šlégr.
STAV SÉRIE: 1:0.

Reklama

Související témata: