Hlavní obsah

Liberec díky gólům proti třem zdolal České Budějovice

LIBEREC

Hokejisté Liberce vstoupili úspěšně do předkola play off extraligy a zdolali České Budějovice 2:1. Mountfield vedl od konce první třetiny díky přesilovkové trefě Petra Sailera, Bílí Tygři ale otočili stav díky dvěma využitým početním výhodám pěti proti třem. Prosadili se v nich Andrej Podkonický a Jan Víšek. Druhý zápas série na tři vítězství se hraje v úterý od 17:40 opět na severu Čech.

Článek

Do branky Liberce se oproti pátečnímu zápasu v Českých Budějovicích, v němž si Bílí Tygři vybojovali výhodu domácí prostředí pro předkolo, se místo Leinonena postavil Pinc. Blízko vedoucí brance byli v šesté minutě domácí, ale Ondřejova tvrdá střela mířila do boční konstrukce Turkovy branky. Na druhé straně se dostal do dobré střelecké pozice Vak, ale při zakončení už byl tísněný.

Z vedení se v závěru úvodního dějství radoval Mountfield při Plodkově vyloučení, když Pince ještě nepřekonal zblízka Veselý, ale puk se odrazil k Sailerovi, který z úhlu trefil odkrytou branku. V úvodu druhé části málem překvapil Pince z úhlu Hudec. Puk po jeho bekhendu zůstal za libereckým gólmanem, ale za brankovou čáru se nedostal.

Domácí pak těžili z nedovolených zákroků soupeře. Klimenta ještě v dobré pozici na Turka nevyzrál, stejně jako Nedvěd při vyloučení Květoně a dalším signalizovaném trestu Poživila. Liberec měl na 97 vteřin přesilovku pěti proti třem a využil ji. Kašpařík s dorážkou neuspěl, ale Podkonický v 26. minutě po Plodkově střele už do odkryté branky snadno vyrovnal.

Bílí Tygři se pak bez potíží ubránili při Hunkesově trestu a po vyloučeních Pletky a Mikesky měli na dalších 54 vteřin výhodu pěti proti třem. Po Kašpaříkově práci před brankou už Liberečtí zvedali ruce, ale gól nepadl.

Vzápětí zůstal ležet na ledě Plodek a sudí po poradě vyloučili za faul vysokou holí na dvě plus dvě minuty Snopka. Domácí tak hráli proti třem v součtu celé dvě minuty a těsně před vypršením této výhody otočil stav z dorážky po Nedvědově střele Víšek. V pokračujícím dlouhém oslabení už hosté odolali. Při českobudějovické přesilovce pak na konci druhé části nevyzrál při pokusu o vyrovnání proti Pincovi Melichar.

Hned v úvodu závěrečného dějství uvolnil Nedvěd Nedorosta, který sám proti Turkovi neuspěl. Jihočeši udrželi těšný rozdíl i při Tůmově trestu a v 47. minutě se pokoušel vyrovnat Melichárek. Ke smazání ztráty nepomohl Mountfieldu ani Víškův trest. Turek podržel svůj tým devět minut před koncem při Ondřejově šanci, na druhé straně zmařil Pinc lapačkou Šimánkovu příležitost.

Nebezpečně ohrozil libereckého gólmana po objetí branky také Kotrla, sudí si ještě ověřili situaci u videorozhodčího. Po Výtiskově faulu ještě hráli hosté přesilovku, vyloženou šanci si však nevypracovali. Naopak pojistit náskok mohl Blatný, ale Turek byl proti.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Podkonický (Plodek), 34. Víšek (Nedvěd, Kašpařík) - 19. Sailer (Veselý, Vak). Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci: 3899. Stav série: 1:0.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Čakajík, Jareš, Moravec, Derner, Rýgl - Klimenta, Nedvěd, Nedorost - Bartovič, Podkonický, Matějovský - Plodek, Kašpařík, Víšek - Ondřej, Vantuch, Blatný. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, L. Poživil, Melichar - Gulaš, Mikeska, Pletka - Veselý, Vak, L. Květoň - M. Hudec, Šimánek, Melichárek - Micka, Sailer, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín