Hlavní obsah

Slavia zažila nejslabší návštěvu. A zlobí se na ČT kvůli kolizi s fotbalem

PRAHA

Necelých dva a půl tisíce fanoušků dorazilo v pondělí do O2 Arény, aby zhlédli úvodní zápas předkola play-off mezi Slavií a Litvínovem. Méně fanoušků nikdy na domácí zápas slávistů po přesunu (v sezóně 2003/04) do vysočanské multifunkční haly nepřišlo. Ani během základní části. A vedení klubu neskrývá rozčarování.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fanoušci hokejistů Slavie

Článek

Nelíbí se mu, že Česká televize zařadila ve stejný čas do svého vysílání i dohrávku 18. kola fotbalové ligy mezi Slavií s Českými Budějovicemi. Tím mnoho fanoušků připravila o návštěvu obou sportovních klání.

„Jsem smutný za fanouška, který má permanentku na oba sporty a nemůže je vidět,“ litoval v rozhovoru pro Sport.cz obchodní ředitel hokejové Slavie Ladislav Blažek. Pohled do tribun O2 Arény byl vskutku tristní. Na jedno obsazené sedadlo připadlo zhruba šest volných, přítomní diváci mohli po většinu zápasu slyšet domluvu aktérů na ledě. Přestože se hrstka věrných kotelníků snažila sebevíc, absenci diváků nahradit nemohla.

Blažka mrzí, že kluby televizní vysílání nemohou prakticky žádným způsobem ovlivnit. „Nemáme co plánovat. Česká televize si fotbalové a hokejové přenosy plánuje sama. Pro nás není partnerem Česká televize, nýbrž BPA, která je s televizí v kontaktu,“ připomíná úlohu společnosti, která je výhradním marketingovým partnerem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). „Můžeme jen upozornit BPA na to, co se stalo. Nic víc,“ vysvětluje Blažek možnosti, jak můžou extraligové kluby podobné situace řešit.

Nejde jen o Slavii, potkat to může kohokoliv

„Na termínovou kolizi s fotbalem jsem upozorňoval hned v sobotu na valné hromadě APK ve Velké Bíteši. Námitku jsem vznesl právě na BPA, která byla jednání přítomná. Ale na nápravu nebyl dostatek času, protože fotbalové utkání Slavia - České Budějovice bylo plánované dopředu,“ nastiňuje Blažek kroky, které Slavia podnikla.

Slávistického obchodního manažera mrzí a udivuje zároveň, že Česká televize s možností kolize fotbalu s hokejem nepočítala dopředu. „Bylo chybou, že nikdo zodpovědný nepočítal s variantou, že předkolo play-off bude hrát Slavia, Liberec a České Budějovice, tedy kluby, které hrají i fotbal,“ kroutí hlavou.

Zároveň nechce, aby jeho námitky vyzněly v tom smyslu, že ublíženo bylo jen jeho týmu. „Tady nejde jen o Slavii. Vždyť se to může stát kterémukoli týmu! Deset extraligových hokejových klubů má ve městě zároveň prvoligový fotbal. Může to tedy potkat kohokoliv. A biti jsou na tom bohužel fanoušci,“ říká Blažek.

Televize může zareagovat vždycky

Argument, že Česká televize měla na změnu svého programu nedostatek času, nebere. „Zareagovat jde vždycky. Jenom si vezměte závěr základní části. Ve středu jsme hráli předposlední kolo ve Zlíně a na pátek měla ČT naplánován přímý přenos našeho zápasu v Mladé Boleslavi. Protože se ale o posledním postupujícím do play-off rozhodlo už ve středu, televize operativně na pátek zařadila daleko atraktivnější utkání Plzeň - Sparta, což je v pořádku. Na tom je ale vidět, že zasáhnout jde vždycky,“ vypomáhá si příkladem ze sklonku základní části.

Slavia tak od svého stěhování v sezóně 2003/04 do vysočanské arény zažila vůbec nejslabší návštěvu. Navíc ve vyřazovací části. „Opravdu je to nejslabší návštěva v historii vůbec. Je tragická, vůbec není hodna play-off. Ani nám to nepokryje náklady. Prostě jsme v mínusu,“ láteřil Blažek, konkrétní červená čísla ale z pochopitelných důvodů prozradit nechtěl. „Špatné je, že tohle (termínová televizní kolize) se nestalo poprvé, podobnou situaci jsme řešili před dvěma roky. Vůbec nic se ale bohužel nezměnilo,“ hořekuje Blažek. „Čekám, že to bude řešit BPA. Vedení Litvínova mi dalo plně za pravdu,“ uzavírá slávistický obchodní ředitel.

Hráči: Hrozný, šílený!

Že ponurá atmosféra vadí i samotným hráčům, nejlépe ilustrují slova litvínovského gólmana Jaroslava Hübla. „Je to tady hrozný, slávistům to vůbec nezávidím. Aby na play-off přišly dva a půl tisíce? To je šílený!“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články