Hlavní obsah

Litvínov pěti góly smáznul Slavii a v sérii srovnal krok

PRAHA

Hokejisté Litvínova se oklepali po pondělní prohře v úvodním zápase předkola play-off a ve druhém duelu hladce vyhráli na Slavii 5:1. Na první gól Chemiků sice ještě sešívaní odpovědět dokázali, na ty zbylé už ale nikoliv. Hlavním strůjcem vítězství byl kapitán Severočechů Robert Reichel, autor dvou branek a asistence. Série hraná na tři vítězné zápasy se nyní stěhuje do Litvínova, třetí zápas je na programu ve čtvrtek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Litvínovský Pilař před gólmanem Slavie Slipčenkem - ilustrační foto

Článek

Oproti pondělnímu prvnímu duelu se o den později začalo v o poznání větším tempu, o což se zasloužili především Litvínovští. Hned v první minutě zůstal před Slipčenkem zcela osamocen Majdan, ani nadvakrát ale ve vyložené pozici neuspěl. Chemici dlouho smutnit nemuseli, ještě v témže střídání vyjel zpoza branky Reichel a za pomoci bruslí jednoho ze slávistů propasíroval puk skrz Slipčenkovy betony za čáru.

Slavia zareagovala hned vzápětí, Doležalova dělovka ale pouze rozezvučela horní tyčku. Na druhé straně mohl zvýšit litvínovské vedení Kubinčák, z mezikruží ale pálil nad. V šestnácté minutě našel Červenka elegantní zadovkou Svobodu a přestože si gólman Hübl na puk lapačkou sáhl, vyrovnání nezabránil. Úspěšný střelec pak mohl o tři minuty později skóre otočit, když na něj zívala poloprázdná klec, trefil ale pouze pravou tyč.

V úvodu druhého dějství sice nejprve zásluhou Kadlece a Doležala zahrozila dvakrát Slavia, z opětovně získaného náskoku se ale radovali Severočeši. V signalizované výhodě našel Pilař parádní přihrávkou Kubinčáka, který zasouval do prázdné branky. V 25. minutě hráli Chemici téměř minutu v pěti proti třem, v již klasické výhodě vyrazil Slipčenko puk jen k Viktoru Hüblovi, ten ale nejenže v jasné pozici branku přestřelil, navíc trefil až ochrannou síť nad plexisklem.

V polovině utkání nechali při přesilové hře hostů sešívaní spoustu prostoru pro zpracování puku Kubátovi a litvínovský zadák se bekhendovým pokusem trefil přesně pod horní tyčku. Slavia poté přeci jen zabrala, narážela ale na pozorného brankáře Hübla, který zneškodnil i nadějné příležitosti Červenky s Doležalem.

<span>Honbu za vyrovnáním komplikovala Slavii ve třetí třetiny častá vyloučení, na něž nakonec i doplatili. V 48. minutě vypálil z voleje při dvojnásobné přesilovce Reichel a zvyšoval už na 4:1 pro hosty. Slavii další inkasovaný gól zmrazil a před gólmana Hübla se dostávala jen stěží. To Severočeši si šance vypracovávali s lehkostí a v 54. minutě vyslyšel Dragoun přání svých fanoušků, kteří si žádali „bůra“.</span>

<span>Litvínovští tak srovnali zápasy na 1:1, série se nyní přesouvá na jejich led. Třetí utkání je na programu ve čtvrtek.</span>

<tbody><tr><td>Předkolo play-off hokejové extraligy - 2. zápas: </td></tr><tr class="invert"><td>Slavia Praha - Benzina Litvínov 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 16. T. Svoboda (Červenka, Doležal) - 2. Reichel (Majdan), 24. Kubinčák (Pilař, V. Hübl), 30. Kubát (Reichel, Vopat), 48. Reichel (Švarný, V. Hübl), 54. Dragoun (Jánský). Rozhodčí: Hribik, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 10:10, navíc Pilař (Litvínov) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 4872.</td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Sloboda, Žižka, Campbell, Kolařík - Havel, Červenka, Tomica - Kůrka, V. Růžička ml., Vondrka - T. Svoboda, Holec, Doležal - P. Jelínek, Clarke, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský. </td></tr><tr><td><strong>Litvínov:</strong> J. Hübl - Pilař, Švarný, Punčochář, Kubát, J. Gula, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Majdan, Reichel, Lukeš - Trávníček, Vopat, Dragoun - Jánský, Gerhát, Saulietis. Trenéři: Kučera a Šlégr. </td></tr><tr class="invert"><td>STAV SÉRIE: 1:1.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín